ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Nadějně rozehraný duel zkazila třetí část. Rytíři si v Itálii finále nezahrají

Sobota, 31. srpna 2019 08:15

Nadějně rozehraný duel zkazila třetí část. Rytíři si v Itálii finále nezahrají (Foto: Jiří Kalla – Rytíři Kladno)
Rytíři poprvé v zápasovém tempu provětrali nové dresy, konkrétně jejich tmavě modrou verzi. A ta jim zjevně na začátku přišla k duhu, protože hosté byli po většinu úvodní třetiny o něco lepším týmem. Domácí celek si vytvořil tlak pouze díky přesilové hře. Po přečkání trestu však Kladeňáci dokázali hru opět vyrovnat a sami ve vlastní početní výhodě udeřili! Patrik Machač si vybruslil z pravé strany na střed, vzal to na sebe a zamířil přesně k bližší tyči – 0:1. Jen o chvíli později navíc vybízel znovu Machač střílenou přihrávkou ke skórování Tomáše Redlicha, který však jeho úmysl nepřečetl. Pořádně horké chvíle zažila ovšem i kladenská obrana. V závěru předvedli domácí při přesilovce kombinaci až do prázdné branky a nejprve výborně zasáhla obrana a podruhé byl včas na ledě Lukáš Cikánek.

V prostředním dějství pak hokejisté Bolzana dokázali vylepšit svoji produktivitu. Sebastien Sylvestre naservíroval puk po sedmi minutách hry před brankoviště a tam byl ideálně postavený Colton Hargrove, který vyrovnal – 1:1. Daniel Kružík s Šimonem Jelínkem následně na druhé straně nevyužili přečíslení a hokejisté italského celku po další dobré souhře otočili vývoj. Tentokrát Hargrove našel přesně volného Sylvestreho, který už si s nabídnutým prostorem věděl rady – 2:1. Domácí hráči nakonec dostali puk ve druhé části ještě jednou do sítě, tentokrát se ale rozhodně neradovali. Obránce Marchetti si totiž srazil přihrávku Tomáše Redlicha rovnou do vlastní brány – 2:2. Posléze měla obrovskou šanci i největší hvězda celého turnaje, Jaromír Jágr však nedokázal poslat svůj tým opět do vedení.

Závěrečné dvacetiminutovka se kladenskému týmu ovšem hrubě nepovedla. Rytíři hned na začátku nebyli dostatečně důrazní u své modré čáry, domácí se za ně prodrali a Angelo Miceli si s únikem poradil s grácií. Projel až před Cikánka, na kterého zkusil Forsbergovu kličku a kotouč krásně uklidil do brány – 3:2. Rytíři si pak ještě vytvořili tlak, z něho se ovšem prosadit nedokázali a pak prožili hororovou dvouminutovku. Nejprve přesně dorážel Stefano Giliati – 4:2. Posléze v úniku nezaváhal Domenic Alberga – 5:2. A hned nato přidal šestý zásah svého týmu Sebastien Sylvestre – 6:2. Italové, kteří se tím dostali do veliké pohody, navíc neměli dost a zanedlouho navýšil střelou z mezikruží Jamie Arniel – 7:2. Kladeňáci ovšem neodhodili zbraně a alespoň ještě obstarali snížení ztráty. Patrik Machač procedil do brány svůj přesilovkový pokus od modré čáry – 7:3. Na žádné drama už ale Rytířům nezbýval čas. Kladeňáci tak pokřtili svoje nové dresy porážkou. 

HC Bolzano: Cloutier – Tauferer, Robertson, Glira, Marchetti, Spinozzi, Daly – Catenacci, Insam, Arniel, Sylvestre, Giliati, Bernard, Miceli, Deluca, Bardaro, Alberga, Hargrove, Frigo. Trenéři: Beddoes, Armani.
Rytíři Kladno: Cikánek – Austin, Lakos, Nash, Kehar, Romančík, Smetana, Zelingr – Jágr, Stach, Zikmund – Redlich, Machač, Strnad – Hajný, Kaut, Š. Bláha – Kružík, Melka, Jelínek. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
Branky a nahrávky: 27. Hargrove (Sylvestre, Giliati), 31. Sylvestre (Hargrove), 43. Miceli (Robertson), 52. Giliati (Spinozza), 53. Alberga (Frigo), 53. Sylvestre (Hargrove, Tauferer), 55. Arniel (Insam) – 14. Machač (Kaut), 36. Redlich (Machač), 57. Machač (Kaut). Třetiny: 0:1, 2:1, 5:1. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Střely na branku: -:-. Diváci: 3 143. Nejlepší hráči utkání: Sebastien Sylvestre – Patrik Machač.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  2. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  3. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  4. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  5. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  6. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  7. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  8. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  9. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  10. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  11. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  12. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  13. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  14. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  15. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  16. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  17. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  18. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  19. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  20. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec