Co dělat o víkendu? Máme pro vás neuvěřitelných 40 tipů na nejrůznější zábavu!
Foto: pakove-dreziny.cz / Klub železničních cestovatelů
Co se chystá

Ústecký kraj - O víkendu, který volně přejde z měsíce srpna do měsíce září a ukončí letní prázdniny, nemusíte sedět doma. Bude se konat doslova nálož opravdu zajímavých sportovních a kulturních akcí, tak si určitě některou z nich vyberete.

Na mnoha hradech, zámcích a také v kostelích bude v rámci akce Hradozámecká noc otevřeno i po setmění. Ve Vroutku bude velký open air hudební festival Rock for Churchill. Do Litoměřic na festival zajedou milovníci dobrých filmů, ti co mají rádi pivo, zřejmě zavítají do Šluknova na pivní slavnosti, v Jirkově bude probíhat vinobraní, v Lišnici na Mostecku se bude štrůdlovat. Také milovníci sportu si přijdou na své, v Ústí nad Labem a v Braňanech u Mostu se rozletí letadla, v Děčíně se rozjedou drezíny a bude se v jízdě na nich soutěžit, v Račicích se uskuteční dvoudenní závod Gigathlon, bude se tam plavat, běhat, jezdit na kole a taky na in-line bruslích. In-line brusle budou mít svůj prostor i na mostecké Matyldě, v Oseku se poběží šifrovací závod Mystery run pro dobrou věc, v Chomutově půlmaraton.

Do Mostu dorazí tahači z celé Evropy. Místní autodrom přivítá 27. ročník nejprestižnějšího podniku, který se zde každý rok koná a patří k nejnavštěvovanějším akcím pořádaným Autodromem Most. Závody evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix probíhají od 30. srpna do 1. září. Jejich součástí je i The Most Truck Festival.

Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších akcí, které se o víkendu 31. srpna a 1. září uskuteční v našem kraji.

CHOMUTOVSKO

Chomutov

31. SRPEN – CHOMUTOVSKÝ PŮLMARATON 2019 – OD 11 DO 15 HODIN

  • Třetí ročník jedinečného městského půlmaratonu napříč historickým centrem Chomutova, areálem Kamencového jezera, Podkrušnohorským zooparkem a Bezručovým údolím. Závod, který můžete absolvovat sami nebo ve štafetě tří běžců. V průběhu dne budou probíhat také dětské závody přímo na náměstí! Trasa povede všemi atraktivními místy města, včetně Podkrušnohorského zooparku nebo Kamencového jezera. Unikátní závod odstartuje z náměstí. Běžci se podívají do Podkrušnohorského zooparku, do areálu Kamencového jezera i do Bezručova údolí. Méně zdatní běžci mohou trasu půlmaratonu zdolat ve štafetovém trojčlenném týmu. V historickém centru, kde bude start i cíl závodu, budou navíc probíhat závody dětí a bohatý doprovodný program.
  • Vstupné – startovné 400 - 700 Kč, 900 - 1800 Kč štafety, děti 50 Kč

Jirkov

31. SRPEN – JIRKOVSKÉ VINOBRANÍ – OD 10 DO 21.45 HODIN

  • V centru Jirkova probíhá od pátku Jirkovské vinobraní. Vinaři zde prezentují víno, burčák, připraveny jsou ochutnávky, školení, ale i sazenice vinné révy na prodej. Novinkou je možnost vyzkoušet si výrobu vlastního burčáku a firma Milcom vám zdarma prověří, jak máte kvalitní burčák. Oba dva dny bude připravený kulturní doprovodný program včetně dětské zóny a soutěže kde můžete vyhrát hodnotné ceny jako je cestovní pojištění na rok zdarma nebo vína v hodnotě 10 tisíc. V sobotu program moderují playmate Denise Ayverdi a Láďa Hruška, zahrají kapely ABBA – revival, 2/Brünnfield .
  • Vstupné zdarma

Klášterec nad Ohří

31. SRPEN – DEN SPORTU A ZÁBAVY – OD 9 HODIN

  • Tenisový klub Evženie zve na akci pro veřejnost, Den sportu a zábavy, která se uskuteční 31. srpna 2019. Akci podpořilo město Klášterec nad Ohří. Program začíná již v 9,00 hodin tenisovým turnajem dětí a končí ve 21 hodin. Pro seniory bude připraven koloběžkový závod a turnaj v pétanque. Děti se můžou těšit na různé a atrakce, pěnovou párty, diskotéku, živou hudbu, bude se grilovat a opékat buřty. K poslechu zahraje KTO Mladá Boleslav.
  • Vstupné neuvedeno

2808ddhsm

LOUNSKO

Louny

31. SRPEN A 1. ZÁŘÍ – DŮM 2019 - 9.00 – 17.00 HODIN

  • Již po šestadvacáté se na výstavišti v Lounech koná výstava Dům, tentokrát s přídomkem 2019. V době od 30. srpna do 1. září se na lounském výstavišti představí na 150 vystavovatelů nejen z České republiky, kteří nabídnou nepřeberné množství zajímavých výrobků a služeb. Veletrh je aktuální přehlídkou novinek z oblasti zahrady, stavby a bydlení. Návštěvníci naleznou pod jednou střechou a v jednom termínu vše, co je zajímá z oboru bydlení, zhlédnou novinky a mohou získat důležité rady a informace z pěti stěžejních oborů – ZAHRADA, STAVBA, NÁBYTEK, DEKORACE BYTU a BYDLENÍ. Vystavovatelé nachystali zajímavé slevy! Pro děti zde je k dispozici velké dětské hřiště a kolotoče. Otevřeno bude denně od 9.00 do 17.00 hodin.
  • Více se dozvíte zde.
  • Vstupné 60 Kč

Březno u Loun

31. SRPEN – LABUTÍ PÍSEŇ PRÁZDNIN – OD 10 DO 17 HODIN

  • Přijďte do skanzenu strávit poslední srpnovou sobotu. Zahrát, vyrobit nebo koupit si pravěkou hru. Užít si nezapomenutelné bubnování s Jirkou Adamem, či čarování s Kořínkem pro nejmenší, a další. Připraveno bude občerstvení nebo opékání buřtů.
  • Vstupné dobrovolné

Vroutek

31. SRPEN - ROCK FOR CHURCHILL 2019 – OPEN AIR FESTIVAL – OD 11 HODIN

  • Velký hudební open air festival odstartoval ve Vroutku již v pátek 30. srpna. A pokračuje v sobotu 31. Srpna. Na 3 stage uslyšíte mnoho hudbeníků a kapel. V sobotu to bude například Horkýže slíže, Stromboli, J.A.R., a mnoho dalších.
  • Vstupné 850 Kč

Stekník

31. SRPEN – HRADOZÁMECKÁ NOC – OD 18 HODIN

  • I v letošním roce se zámek Stekník zapojí do Hradozámecké noci, tradiční akce Národního památkového ústavu, která se uskuteční v sobotu 31. srpna 2019. Můžete se těšit na netradiční večerní a noční hrané prohlídky, které vás provedou nejen napříč staletími historií památky, ale také zdejšími pověstmi ze zámku i podzámčí. Součástí letošního programu bude i dobové taneční vystoupení z 20. let 20. století, které připomene období, kdy zámek sloužil jako diplomatická rezidence švýcarského konzula. Zažijte atmosféru do noci zahaleného zámku a kouzlo nádvoří osvíceného loučemi. Průvodci v historických kostýmech provedou návštěvníky rozsvícenými sály, kde se odehrají scénky představující jednotlivé etapy historie památky. Budete se tak moci setkat nejen s hraběcí rodinou Kulhánků z Klaudensteina, ale také s Josefem Antonínem Korbem z Weidenheimu a jeho druhou ženou Josefou Becherovou, rodinou švýcarského konzula Gerolda Déteindra a řadou dalších postav, ať skutečných či legendárních. Začátky jednotlivých prohlídek budou v 18, 19, 20, 21 a 22 hodin.
  • Vstupné 150 korun pro dospělé, 70 korun pro děti do 15 let a 20 korun pro děti do 6 let

Krásný Dvůr

31. SRPEN - HRADOZÁMECKÁ NOC NA ZÁMKU KRÁSNÝ DVŮR – OD 17 DO 23 HODIN

  • Zámecká společnost na Krásném Dvoře se chystá na velký hon. Vydejte se s Janem Rudolfem Černínem a s jeho chotí na obhlídku loveckého území do krajinářského parku a seznamte se s jeho krásami a jedinečnostmi nebo se staňte přímým účastníkem parforsního honu v rámci zážitkové hry. A nakonec s námi slavnostně uzavřete lov na Novogotickém templu za hudebního doprovodu loveckých trubačů. Komentované procházky parkem vycházejí od zámku v 17:00 a 20:00 hodin, součástí procházky je i vstup do Novogotického templu.
  • Vstupné 120 Kč, snížené vstupné 80 Kč

Jimlín

31. SRPEN - VIII. HUDEBNÍ FESTIVAL NA NOVÉM HRADĚ – OD 10 DO 17 HODIN

  • I letos hostí jimlínský zámek Nový Hrad hudební festival, na němž zazní žánry jako swing, jazz, latinsko-americká a španělská hudba, populární evergreeny a další! A koho konkrétního poslední srpnovou sobotu na Jimlíně uvidíte a uslyšíte? Hned od 10 hodin vystoupí pěvecký band z Brna jménem ÚstaF-voiceband.cz, dále CLARINET SOCIETY a Kateřina KROČILOVÁ - zpěv (Teplice), Edita ADLEROVÁ a kytarové Duo MANERA (Praha), JAZZ CASE (Louny), Felix SLOVÁČEK ml., BIG BAND Teplické konzervatoře, zpěv: Kateřina JENDRÍSKOVÁ, Kateřina KROČILOVÁ, Tomáš KOSTKA a Jiří ŠIDLO. Diriguje Lukáš ČAJKA (Praha/Teplice). Festival moderuje Edita Adlerová. Dětský koutek zajištěn na nádvoří, občerstvení a obědy v Zámeckém šenku na nádvoří zámku. Akci podpořil Ústecký kraj.
  • Vstupné dobrovolné

Stebno

31. SRPEN - STEBENSKÉ DIVADELNÍ LÉTO 2019 – OD 14 HODIN

  • Okrašlovací spolek Stebno 2020 Vás zve na divadelně-hudební odpoledne Stebenské divadelní léto 2019 od 14 hodin u altánu ve Stebně. Čeká vás pohádka pro děti Popelka, podvečerní představení pro dospělé Blesk a bluegrasová kapela Dlažební kostka, dále soutěže pro děti i dospělé, i občerstvení.
  • Vstupné dobrovolné

2408tipy1

MOSTECKO

Most

31. SRPEN A 1. ZÁŘÍ – TOTAL CZECH TRUCK PRIX – OD 9 HODIN

  • Do Mostu dorazí tahači z celé Evropy. Místní autodrom přivítá 27. ročník nejprestižnějšího podniku, který se zde každý rok koná a patří k nejnavštěvovanějším akcím pořádaným Autodromem Most. Závody evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix probíhají od 30. srpna do 1. září. Jejich součástí je i The Most Truck Festival. Návštěvníci vrcholné akce každoročního kalendáře mosteckého autodromu, kterou je pod názvem TOTAL Czech Truck Prix evropský šampionát okruhových tahačů (FIA ETRC), se mohou i letos těšit na pestrý a bohatý doprovodný program.
  • Vstupné jednodenní 490 Kč, děti do 17 let 90 Kč

31. SRPEN A 1. ZÁŘÍ – DOPROVODNÝ PROGRAM TOTAL CZECH TRUCK PRIX – OD 9 HODIN

  • O víkendu 31. srpna a 1. září se na autodromu nebudou nudit ani děti, v závěru prázdnin si užijí kolotočové atrakce i novinky, jakými jsou wipe-out nebo air born. Kolotoč se vrací na autodrom jako nepřehlédnutelná atrakce doprovodného programu po delší době. Budete se moct svézt na centrifuze nebo řetízkovém kolotoči. Chybět nebude ani střelnice, kde si můžete vyzkoušet přesnou mušku. Nebudu chybět ani adrenalinové atrakce, například Wipe-out otáčecí rameno, Air born n afukovací raketa pro odvážné.
  • Děti budou mít zázemí jako vždy na dopravním hřišti s funkčními semafory s bezplatnou zápůjčkou kol, koloběžek či odrážedel, čekají je také hry a soutěže o ceny. Chlapcům a dívkám se bude věnovat i stánek oddělení ministerstva dopravy BESIP. Pro dospělé návštěvníky bude možnost nechat si zdarma vyšetřit zrak odborným lékařem. Adrenalinový zážitek zájemcům zprostředkují taxijízdy v závodních speciálech na malém okruhu na polygonu nebo v terénních vozech na offroadové dráze. Kdo si chce vyzkoušet speciál Škoda Octavia Cup RS III na velkém okruhu, má jedinečnou příležitost v sobotu po ukončení programu jednotlivých závodních sérií. Motorkářskou show se speciálními efekty předvede po oba víkendové dny v polední přestávce na cílové rovince kaskadérská skupina Crazy Day.
  • Vstupné – v ceně vstupného na TOTAL Czech Truck Prix

1. ZÁŘÍ - MOST42INLINE NA MATYLDĚ – OD 9 DO 17 HODIN

  • In-line bruslení na mostecké Matyldě se uskuteční v neděli. Pojedou se tu závody Open Vršanská uhelná maraton, Mostecký tucet, dětské závody, večerní jízda, připraven je také pestrý doprovodný program a skvělá zábava pro celou rodinu. Startérem letošních dětských závodů bude olympijská medailistka z Pchjongčchangu Karolína Erbanová, která dětem rovněž předá medaile na stupních vítězů. Pokud chcete bronzovou olympijskou držitelku medaile v Mostě zastihnout, nenechte si ujít dětské závody, které startují již v 10:00. Pro letošní rok jsou připraveny originální medaile ve tvaru brusle. Registrace do závodu bude zahájena již v sobotu 31. Srpna od 18 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

31. SRPEN - 22. VELKÁ LETNÍ CENA ÚSTECKÉHO KRAJE – OD 13 HODIN

  • V sobotu bude na mosteckém hipodromu dostihový den, 22. ročník Velké letní ceny Ústeckého kraje, která se tradičně koná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje pana Oldřicha Bubeníčka, dále také 98. ročník Vršanská Uhelná Svatováclavskou cenu, což je prestižní sprinterský dostih o nejrychlejšího koně v České republice a nakonec také na divácky atraktivní Velkou mosteckou steeplechase 2019, ve které se Vám představí špičkové překážkové koně i jezdci. Pro děti budou připraveny atrakce v podobě skákacího hradu zdarma nebo projížďky na koních.
  • Vstupné neuvedeno

31. SRPEN - HRADOZÁMECKÁ NOC V KOSTELE - OD 15 DO 22 HODIN

  • Tradiční Hradozámecká noc, kdy se hrady, zámky i některé kostely otevírají i po setmění. Návštěvníci mohou navštívit také kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, kde absolvují kostýmované prohlídky s průvodcem mosteckého kostela Mgr. Jiřím Sirovým. Všichni zaměstnanci kostela budou představovat panovníky a krále, návštěvníci pak mohou – s malou nápovědou pana průvodce – hádat, jak se jednotliví představitelé jmenují. Každý, kdo správně uhádne, bude po zásluze odměněn. Prohlídka, která začne ve 21 hodin, bude mimo jiné okořeněná poutavým vyprávěním varhaníka pana Radka Turčáni, který však nebude o varhanách, umístěných v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, jen vyprávět, ale bude na ně návštěvníkům také hrát.
  • Kostýmové prohlídky začnou v 15, 17, 19 a poslední speciální prohlídka s varhanami proběhne v 21hodin. To je také čas, kdy bude do kostela vpuštěn poslední návštěvník.
  • Vstupné 120 Kč snížené 80 Kč

1. ZÁŘÍ - HVĚZDNÉ POVÍDÁNÍ PRO DĚTI S POHÁDKOU – OD 15 A 16.30 HODIN

  • Planetárium Most zve na promítání a povídání o hvězdné obloze s pohádkou o Perseovi a Andromedě v neděli od 15 hodin. Pořad je vhodný pro děti od 4 do 5 let. Od 16.30 hodin pak můžete navštívit populárně naučný pořad o škodlivosti nevhodného svícení pro dospělé a děti od 12 let.
  • Vstupné neuvedeno

Jezeří

31. SRPEN - HRADOZÁMECKÁ NOC NA JEZEŘÍ – OD 20 DO 21.30 HODIN

  • Těšit se můžete na večerní prohlídku expozice v knížecím apartmá. Sladkou tečku vám dodá posezení v prvorepublikové kavárně s poslechem dobové hudby. Prohlídka nebude organizovaná ani s výkladem. Máte jedinečnou možnost si samostatně projít knížecí apartmá v atmosféře nadcházejícího večera a posedět v „císařském apartmá“, v prvorepublikové kavárně. Vstup do zámku bude od 20.00 hod., nejpozději ve 21.30 hod. Ve 22.00 hod. bude zámek i areál uzavřen.
  • Vstupné 100 Kč a 70 Kč

Lišnice

31. SRPEN – LIŠNICKÉ ŠTRŮDLOVÁNÍ – OD 13 HODIN

  • V Lišnici se bude v sobotu soutěži o nejlepší štrůdl, a je jedno, jestli bude sladký nebo slaný. Připravený je i doprovodný program se sportovními aktivitami a muzikou. Další informace najdete v našem článku zde.
  • Vstupné neuvedeno

Braňany

1. ZÁŘÍ – SPOLEČNĚ DO ŠKOLY – OD 9 HODIN

  • Připravit se na začátek nového školního roku můžete se svými ratolestmi v neděli na letišti v Braňanech, kde bude připravena akce Společně do školy. Od 9 hodin se tu budou pořádat vyhlídkové lety, od 10 hodin soutěže pro děti, malování na obličej, dílny pro děti, seskoky parašutistů, letová a statická ukázka sportovních letadel, soutěž v kreslení, dále vystoupí zpěvačka Ivana Košínová a další program.
  • Vstupné neuvedeno

2408tipy2

TEPLICKO

Krupka

31. SRPEN - 26. OZVĚNY Z COUNTRY CLUBU – OD 14 HODIN

  • Na zahrádce COUNTRY CLUBU v Krupce v sobotu 31. srpna od 14 hodin odstartují 26. OZVĚNY Z COUNTRY CLUBU. Zahrají kapely: MARNÁ SNAHA (Praha), P.R.D.I. (Praha), Nádraží (Chlumec), Ztracená karavana (Krupka) a další. Moderuje: Jirka Balvan Balej.
  • Vstup zdarma

1. ZÁŘÍ - SLUHA DVOU PÁNŮ – OD 17 HODIN

  • Do areálu hradu Krupka zajděte v neděli na divadlo. Kulturní zařízení města Krupka uvádí v rámci divadelní přehlídky LÉTO S DIVADLEM V KRUPCE 2019 slavné představení DIVADLA BEZ HRANIC, Praha SLUHA DVOU PÁNŮ. Komedie známá dlouholetým uváděním na scéně Národního divadla. V neděli 1. září na hradě Krupka od 17 hodin.
  • Vstupné zdarma

Duchcov

31. SRPEN - HRADOZÁMECKÁ NOC: ÚNIKOVÁ HRA – OD 18 DO 22 HODIN

  • Pokuste se během hradozámecké noci uniknout ze zamčeného zámku. Unikat budete spolu s historickými postavami, které se nejednou dostanou do svízelné situace. Není tudíž vyloučeno, že i sám Giacomo Casanova bude potřebovat Vaši pomoc, aby i on ze zámku úspěšně uprchl. POZOR! Nejedná se o tradiční únikovou hru - jde o interaktivní prohlídku zámku spolu s herci z Divadla V Pytli. Otevřena bude i část zámeckého sklepení. Prohlídky budou odcházet po 15 minutách. Akce je vhodná pro celou rodinu.
  • Vstupné dospělí 200 Kč, snížené 160 Kč, rodinné 550 Kč

31. SRPEN - KONCERT ŠPANĚLSKÝCH FLAMENCO PÍSNÍ – OD 19 DO 20 HODIN

  • Valdštejnský sál Státního zámku Duchcov nabízí koncert španělských flamenco písní v úpravě geniálního F. G. Lorcy, spojené s virtuózními kytarovými skladbami nejvýznamnějších španělských skladatelů. Hrají: mezzosoprán – Pavla Švestková, kytara – Filip Moravec. V průvodním slově bude osvětlen obsah textů písní, dojde i na zajímavosti o jednotlivých skladbách a skladatelích v podání interpretů. Program svou náladou a žánrem není určen pouze pro posluchače klasické hudby, osloví publikum širokého hudebního spektra. Posluchače zaujme žhavá, pestrá hudba, jedinečný a neopakovatelný akcent španělské hudby. Spolu s jemným humorem mluveného slova publikum zažije příjemný večer v pohádkové atmosféře Valdštejnského sálu.
  • Vstupné 100 Kč

Modlany

31. SRPEN – SLAVNOSTI OBCÍ MODLANSKA –OD 11 HODIN

  • Ve sportovním areálu SK Baník Modlany se v sobotu uskuteční Slavnosti obcí Modlanska. Těšit se můžete na moderátora Aleše Lehkého, vystoupení The Beatles revival, Milana Peroutku a kapelu Perutě, Děda Mládek regál band a mnoho dalšího.
  • Vstupné zdarma

Dlouhá Louka

31. SRPEN - MYSTERY RUN – OD 11 HODIN

  • Nechte se pozvat na první ročník šifrovacího závodu Mystery Run. Uskuteční se 31. srpna na Dlouhé Louce u Oseka vedle penzionu Rozcestí, start bude v 11 hodin 200m od parkoviště u penzionu Rozcestí. Jedná se o akci naprosto ojedinělou. Na třech trasách se utkají závodníci i celé rodiny. Přijďte si užít zábavný den s celou rodinou, zasportovat si a přispět na dobrou věc. Na trase bude několik zábavných stanovišť s úkoly. Stanoviště budou věnované i dalším zajímavým prospěšným projektům. V prostoru startu bude zázemí pro běžce, občerstvení a bohatý doprovodný program. Návštěvníci závodů mohou krom fandění poslouchat hudbu, dát si něco dobrého, nebo se více dozvědět o cystické fibróze či dalších projektech. Startovné do závodu je formou příspěvku 350,-. Za příspěvek obdržíte tričko. Příspěvek putuje na Nadační fond Astéri, který z něj financuje celou řadu potřebných projektů.
  • Vstupné uvedeno v textu

Ledvice

31. SRPEN – MĚSTSKÉ SLAVNOSTI LEDVICE – OD 14 HODIN

  • Město Ledvice pořádá v sobotu XI. Ledvické Slavnosti, letos u příležitosti 810 let od založení města. Akce se koná v areálu SK Viktorie Ledvice, začátek ve 14 hodin. Připraven je bohatý kulturní program, během kterého vystoupí například Markéta Konvičková s kapelou a mnoho dalších. Partnerem akce jsou Severočeské doly a.s.
  • Vstupné zdarma

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

31. SRPEN – ÚSTECKÉ NEBE PLNÉ LETADEL – OD 10 DO 17 HODIN

  • Akce pro celou rodinu se uskuteční v sobotu na ústeckém letišti. Čeká vás ukázka letadel první světové války, simulace leteckého souboje s pyroefekty, ukázka vojenského záchranářského vrtulníku, letové a akrobatické ukázky, ukázky letadel aeroklubu, ukázka techniky, záchranářů a hasičů, bohatý program pro děti, kolotoče, atrakce a další. Hlavním hostem je ELIŠKA BUČKOVÁ.
  • Vstupné neuvedeno

31. SRPEN A 1. ZÁŘÍ - MISTROVSTVÍ ČR V POŽÁRNÍM SPORTU 2019 - OD 7.30 HODIN

  • Požární sport spojuje atletiku s určitými prvky a úkony z práce hasičů. Pro jeho zvládnutí je nutné spojit rychlost a obratnost, nebát se překážek, ani ohně, ani výšek. Požární sport se skládá ze čtyř disciplín, dvě jsou týmové a dvě individuální. V pátek odstartovalo v Ústí nad Labem 48. mistrovství České republiky v požárním sportu družstev HZS ČR a 66. mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Všechny soutěžní disciplíny se uskuteční na Městském stadionu Ústí nad Labem, Masarykova 228. První soutěžní den (pátek) bude zahájen výstupem na cvičnou věž a slavnostním ceremoniálem zahájení celého mistrovství. V sobotu nás čeká běh na 100 metrů s překážkami a štafeta 4 x 100 metrů. Neděle bude ve znamení požárního útoku a mistrovství bude oficiálně zakončeno. Účast přislíbil předseda vlády i ministr vnitra, vysocí představitelé Hasičského záchranného sboru ČR, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, vrcholní představitelé společenského, kulturního a politického života. Záštitu mistrovství udělil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.
  • Vstupné neuvedeno

31. SRPEN - KUBÁNSKÝ VEČER NA LODI – OD 19.30 HODIN

  • Zážitek v pravém karibském stylu, to je plavba na lodi Poseidon, s výukou latinskoamerických tanců, míchanými koktejly, grilovaným masem, klobáskami i vegetariánskými dobrotami! Na palubě se budou prodávat i kubánské doutníky - pro pravou kubánskou atmosféru. V 19:30 hodin - nástup na loď v přístavišti Ústí nad Labem – Vaňov, 20:00 - 22:00 hodin - plavba (akce dále pokračuje na kotvící lodi)
  • Vstupné 490,- Kč

Velké Březno

31. SRPEN – DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PIVVARU VELKÉ BŘEZNO – OD 12 HODIN

  • Brány návštěvníkům otevře v sobotu pivovar Velké Březno a pivo Březňák poteče proudem. Nebude chybět hudební i doprovodný program a spousta zábavy po celý den. Těšit se můžete na Starou školu, Vojtaano, Janka Ledeckého s kapelou, Pink revival, Hard Rock Tribute, Třísestrovská Revival banda, Těžkej Pokondr a AC/DC revival.
  • Vstupné zdarma

2408tipy4

DĚČÍNSKO

Děčín

31. SRPEN - MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V JÍZDĚ NA PÁKOVÝCH DREZÍNÁCH – OD 10 HODIN

  • Osmý ročník soutěže na pákových drezínách se v sobotu uskuteční v areálu Česko-saských přístavů v Děčíně. Čekají vás závody pákových drezín na ruční pohon na trati dlouhé 10 km (po 1,6 km bude vždy obrátka). Závodníci budou z Čech i ze zahraničí. Jeden závodní tým se skládá ze šesti členů starších 18 let. Celkově se závodů účastní 10 týmů. Pákovou drezínu si budou moci vyzkoušet i návštěvníci akce a zjistit tak, jaké je na ní jezdit. Chybět nebude občerstvení a atrakce pro děti. Dopravu vlakem na vlečku Česko-saské přístavy - přístav Loubí zajišťuje motoráček M 262.1183 zvaný „kredenc“.
  • Vstupné neuvedeno

Šluknov

31. SRPEN - PIVNÍ SLAVNOSTI BIERFEST – ŠLUKNOV/SOHLAND – OD 14 DO 22 HODIN

  • Město Šluknov a město Sohland vás srdečně zvou do zámeckého parku na 2. pivní slavnosti Šluknov – Sohland. Čekají vás koncerty kapel Stand Up (CZ), Umfyr (DE), Z5 (CZ), Myluju Vendulu (CZ), Radykalna Wies (PL), dále bude probíhat výstava o pivovarnictví ve Šluknovském zámku, k dispozici bude široké portfolio regionálních pivovatů z Čech a Německa, občerstvení. Nachytán je svozový autobus.
  • Vstupná zdarma

    Benešov nad Ploučnicí

31. SRPEN - HRADOZÁMECKÁ NOC NA STÁTNÍM ZÁMKU BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – OD 20 DO 22 HODIN

  • Chcete zažít prohlídku zámku v netradiční atmosféře? Zajeďte na zámek Benešov nad Ploučnicí. Při prohlídce potkáte zámecké pány, pohádkové postavy a mnohé další. Divadelní prohlídka je zaměřena na dětské návštěvníky. Nutná předběžná rezervace.
  • Vstupné neuvedeno

1. ZÁŘÍ - ZAČÁTEK ŠKOLNÍHO ROKU NA STÁTNÍM ZÁMKU – OD 9 DO 15 HODIN

  • Prvním zářijovým dnem začíná na zámku Benešov nad Ploučnicí speciální měsíc, kdy skupiny dětí z mateřských a základních škol mohou navštívit jakýkoli okruh zámku za výjimečné vstupné. Pedagogický doprovod má vstup zdarma.
  • Vstupné neuvedeno

2408tipy3

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

31. SRPEN A 1. ZÁŘÍ - 19. FILMOVÝ FESTIVAL LITOMĚŘICE – OD 11 HODIN

  • Konec prázdnin bude v Litoměřicích patřit filmu. Ve dnech 30. 8. až 1. 9 se zde uskuteční již 19. Filmový festival. Filmová přehlídka výrazných snímků, které není běžně možné vidět na velkém plátně. Letošním ústředním tématem je Touha a vášeň. Na programu bude třeba slavný americký film Terrence Malicka Nebeské dny nebo vizuálně pestrý hudební dokument Step Across the Border, a bude i řada zajímavých hostů. Projekčními místy festivalu jsou kino Máj, Letní kino na Střeleckém ostrově, dílna Litho Lito v Gotickém dvojčeti, divadélko Minimax v Základní umělecké škole.
  • Vstupné 380 Kč

31. SRPEN - VENTOLIN – KONCERT NA 19. FILMOVÉM FESTIVALU – OD 22 HODIN

  • Ventolin v Litoměřicích! Legenda klubové scény se svojí live show v šapitó na Střeleckém ostrově (u Letního kina). Elektronicky znějící songy, tepající automaty a acidové linky – vášeň rozhodně chybět nebude! Vstupenky v rámci festivalových akreditací 19. Filmového festivalu Litoměřice s omezeným počtem na místě!
  • Vstupné 200 Kč

Libochovice

31. SRPEN - HRADOZÁMECKÁ - DIVADELNÍ - NOC NA ZÁMKU V LIBOCHOVICÍCH – OD 18 DO 23 HODIN

  • Na nádvoří zámku se tuto noc odehrají dvě divadelní představení. První od 18:00 hodin, kdy vystoupí dětský divadelní soubor Malis Libochovice. Představí hru „Tři mušketýři“ inspirovanou příběhem Alexandra Dumase, ale kromě mušketýrů se na scéně objeví i Quassimodo, Angelika nebo hrabě Pejrac. Ve 20:30 hodin pak zahraje Rýádobydivadlo Klapý s divadelní hrou Maxima Gorkého Vassa.
  • Vstupné 100Kč obě představení, 60Kč jedno představení

    Račice

31. SRPEN A 1. ZÁŘÍ - GIGATHLON CZECH REPUBLIC 2019 – OD 7 DO 15 HODIN

  • Pro každého může Gigathlon představovat jiné hodnoty či výzvy. Dosavadní účastníci často jmenují "překonání osobních hranic", "týmový zážitek" či "radost z aktivního způsobu života". Bez ohledu na osobní naplnění každého z účastníků lze říct, že Gigathlon je jedna velká sportovní rodina, která se každý rok potkává a těší se na nové sportovní i společenské zážitky. Gigathlon obsahuje tyto disciplíny: plavání, in-line brusle, silniční kolo, horské kolo a běh. Jedná se o víkendový závod na 2 etapy, takže účastníci musí zvládnout všech 5 disciplín dvakrát (1x v sobotu a 1x v neděli). Pořadí disciplín i jejich délka se každý soutěžní den stanovuje jinak a není pevně určena, pořadatelé připravují pro každou disciplínu a den odlišné trasy. V roce 2019 budou hostitelem 4. ročníku Gigathlonu Czech Republic společně Ústecký a Středočeský kraj. Hlavní zázemí bude podobně jako letos v Labe Aréně v Račicích, novým centrálním místem pro sobotní část závodu bude Mělník, odkud povedou trasy do malebného Kokořínska.
  • Vstupné - startovné Single Man & Single Woman 6 000 Kč

Ploskovice

31. SRPEN - HRADOZÁMECKÁ NOC NA ZÁMKU PLOSKOVICE – OD 18 DO 22 HODIN

  • Netradiční večerní prohlídky na zámku v Ploskovicích v rámci akce Hradozámecká noc. Připravena bude večerní tematická prohlídka, tentokrát na téma: Společenstvo ploskovických prstenů. Jeden prsten vládne všem, jeden všem káže, jeden všechny přivede, do temnoty sváže. Zámek ovládnou zlí démoni temných časů. Ale stále jsou tu hrdinové připravení jim čelit. Stanete se jedněmi z nich a přijdete nasát atmosféru světa hobitů, elfů a čarodějů? Neboť: „Kde vůle neschází, cesta se nachází."
  • Vstupné 150,- Kč dospělí, 100,- Kč snížené, děti 3-6 let 20,- Kč, děti do 3 let zdarma

Hlinná

31. SRPEN – SLAVNOSTI PASTVIN – OD 10 DO 16 HODIN

  • Zúčastněte se Slavnosti pastvin, které se uskuteční v sobotu od 10 hodin. Připraveny jsou soutěže pro děti, jarmark, ukázky řemesel, budou rytířské souboje, zahraje živá muzika a připraveny budou i ochutnávky místních dobrot.
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru