Ústí nad Labem: Milan Holub z městské policie pomáhá sluchově postiženým

31.08.2019 14:35

Sluchově postiženým občanům pomáhá Milan Holub, lektor městské policie, který je zároveň tlumočníkem znakové řeči. Jeho práci ocenil ve čtvrtek primátor Petr Nedvědický.

Ústí nad Labem: Milan Holub z městské policie pomáhá sluchově postiženým
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Spolu s vedením městské policie předali Milanu Holubovi ocenění a drobné dárky: „Je pro nás ctí, že pracujete s námi a pomáháte lidem s vážným handicapem, a moc vám za to děkuji,“ uvedl Petr Nedvědický.

Milan Holub je zaměstnancem Městské policie Ústí nad Labem, zabývá se prevencí a výukou dětí na dopravním hřišti. Jeho schopnosti využívají při své práci nejen strážníci městské policie, ale i Policie České republiky, soudy, úřady městských obvodů, školy a zdravotnická zařízení při jednání se sluchově postiženými klienty. Tlumočí při různých zdravotnických vyšetřeních, řešení trestné i přestupkové činnosti, spolupracuje s neziskových organizacemi, s úřady např. OSPOD. Aktivně se podílí na činnosti CESPA (centrum služeb pro sluchově postižené). Milan Holub je držitelem osvědčení o kvalifikaci tlumočníka znakového jazyka, které vydal Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR.

Vedení města i městské policie dostává k jeho práci řadu děkovných dopisů. Například Ivana Koubová

z Poradny pro občanství/Občanská a lidská práva napsala: „Chtěla bych touto cestou poděkovat za vstřícné jednání a ochotu Vašeho zaměstnance pana Milana Holuba - tlumočník do znakového jazyka. Poskytl mně i klientovi podporu pří jednání na Magistrátu Ústí nad Labem - oddělení sociálně-právní ochrany dítěte.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…