Hlavní obsah

V nominaci Černohorců na český tým nechybí jablonecký Jovovič

Podgorica

Ve výběru fotbalistů Černé Hory na zářijový zápas kvalifikace mistrovství Evropy s českým týmem a předchozí přípravný duel s Maďarskem je opět i Vladimir Jovovič z Jablonce. Čtyřiadvacetiletý záložník nechyběl už v červnovém úvodním vzájemném souboji v Olomouci, který jeho celek prohrál 0:3. V první nominaci bosenského kouče Faruka Hadžibegiče, který v červenci nahradil u Černohorců Ljubišu Tumbakoviče, stále schází dlouhodobě zraněná největší hvězda útočník Stevan Jovetič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva jablonecký Vladimir Jovovič a Kristi Marku z Pjuniku. Jovovič nechybí v nominaci fotbalové reprezentace Černé hory na zápas s Českem (ilustrační foto).

Článek

Nový trenér Černé Hory povolal na zářijové zápasy 24 fotbalistů. Pouze záložník Branislav Jankovič hraje v domácí lize, zbylých 23 hráčů působí v zahraničí. K největším oporám patří obránci Stefan Savič z Atlética Madrid s Adamem Marušičem z Lazia Řím či záložník Marko Jankovič ze Spalu Ferrara.

Černá Hora v červnu prohrála s českým týmem v Olomouci 0:3 a v kvalifikační skupině jí patří poslední páté místo. Na postupovou druhou příčku, na níž figurují svěřenci Jaroslava Šilhavého, ztrácí balkánský celek čtyři body, navíc má na kontě o zápas více.

Černohorci se 5. září doma utkají v přípravě s Maďarskem a 10. září v Podgorici přivítají český tým. "Nemůžu se dočkat, až se poprvé sejdeme s hráči. Dosud jsme byli v telefonickém spojení, ale osobní kontakt je velmi důležitý. Je nepřijatelné být na pátém místě z pěti týmů. Jsme povinni tuhle situaci změnit a jsem si jistý, že na to máme kvalitu," uvedl pro svazový web Hadžibegič.

Nominace Černé Hory na zápasy s Maďarskem (5. září v Podgorici) a ČR (10. září v Podgorici):
Brankáři: Danijel Petkovič (Angers/Fr.), Milan Mijatovič (Levski Sofia/Bulh.), Andrija Dragojevič (Pjunik Jerevan/Arm.).
Obránci: Stefan Savič (Atlético Madrid/Šp.), Marko Simič (Pachtakor/Uzb.), Žarko Tomaševič (Astana/Kaz.), Adam Marušič (Lazio Řím/It.), Risto Radunovič (Giurgiu/Rum.), Dušan Lagator (Soči/Rus.), Momčilo Raspopovič (Rijeka/Chorv.).
Záložníci: Nikola Vukčevič (Levante/Šp.), Marko Vešovič (Legia Varšava/Pol.), Vladimir Jovovič (Jablonec), Marko Jankovič (Spal/It.), Aleksandar Ščekič (Partizan Bělehrad/Srb.), Deni Hočko, Marko Bakič (oba Mouscron/Belg.), Nebojša Kosovič (Kajrat Almaty/Kaz.), Aleksandar Boljevič (Lutych/Belg.), Sead Hakšabanovič (Norrköping/Švéd.), Branislav Jankovič (Sutjeska Nikšič), Vukan Savičevič (Wisla Krakov/Pol.).
Útočníci: Fatos Bečiraj (Netanja/Izr.), Stefan Mugoša (Inčchon/Korea).

Reklama