Hlavní obsah

Sex na rozloučenou, co si o něm myslí odborníci

Novinky, lin

Z většiny romantických komedií vyplývá, že sex po rozchodu bývá ten nejvášnivější a přiznejme si, něco na tom bude. Na rozdíl od prvního milování totiž odpadají zábrany, a navíc je vzrušující už jen vědomí, že je to naposledy. Jak je tomu ale ve skutečnosti? Na to odpoví vztahoví experti a terapeuti.

Foto: Profimedia.cz

Je sex s ex skutečně dobrý nápad?

Článek

Porozchodový sex znamená pro každého něco jiného. „Poslední sex může pro někoho například znamenat oslavu všeho toho, co bylo ve vztahu dobré,“ říká sexuální terapeutka Holly Richmondová a přidává názor, že vztahy většinou končí z emocionálních důvodů, a ne těch sexuálních, tudíž poslední intimní spojení je možné chápat jako ohlédnutí za vším dobrým.

„Pokud jsou oba lidé z páru s rozchodem smíření, není důvod, proč si sex na rozloučenou nedopřát. V opačném případě to ale může být problém. Zvláště pokud rozchod proběhl stylem, že jeden z páru dostal kopačky,“ dodává pro server Health.

V případě, že jeden z páru je emocionálně nevyrovnaný, nastává velké riziko, že bude sex brát jako možný zpáteční lístek. „Existuje také šance, že toho pak jeden z vás bude litovat, či se cítit zneužitý,“ říká sexuoložka Rachel Needleová.

Sex s ex: ano, nebo ne?

Pro ty, kteří se na vzájemném rozchodu shodli, může být sex na rozloučenou hezkým zakončením vztahu.

Pokud si ale od něj slibujete, že se k vám váš partner vrátí, pak je to špatně a vy tím proces rozchodu jedině oddálíte a celkově zhoršíte.

Pamatujte na to, že přijetí rozchodu vyžaduje čas a pokus o zmírnění bolesti sexem tento proces pouze prodlouží, souhlasí Richmondová. Rozchodový sex zároveň nefunguje jako uzávěr, po kterém možná do určité míry toužíte. Vztah se dá považovat za uzavřený až ve chvíli, kdy se v životě posunete dál a místo vztahu postavíte na první místo sami sebe.

Reklama

Související témata:

Související články

Hádky jako koření vztahu

Je to možná paradox, ale hádky, pokud nejsou doprovázeny psychickým či fyzickým násilím, partnerským vztahům spíše prospívají. Dalo by se říct, že jsou kořením...

Výběr článků

Načítám