Nový školní rok: Kde pořídit učebnice za příznivé ceny?

01.09.2019 10:55

Jako každý rok se začátkem nového školního roku příchází i stres spjatý s koupí potřebných učebnic. Kde nakoupit ty nejlevnější učebnice a čemu se vyhnout? Čtěte zde!

ucebnice1

V pondělí se všichni žáci základních i středních škol vrátí do školních lavic a následující týden se drtivá většina rodičů bude věnovat pořizování učebnic potřebných pro nový školní rok. Jak vyzrát nad samotnou koupí? 

Pravidlo číslo jedno - kupování učebnic v kamenných prodejnách se, jestli je to možné, vyhněte!

Učebnice nejlevněji seženete určitě na takzvaných "burzách", které jsou většinou pořádány samotnými školami. Na těchto burzách žáci vyšších ročníků prodávají své již nepotřebné učebnice žákům z nižžích ročníků. 

Pokud patříte mezi ty nešťastníky, jejichž dětí škola tuto možnost nenabízí, musíte zabrouzdat na internetu. 

V první řadě zamiřte na stránky Burzaučebnic.czBazoš.cz či Sbazar.cz. Zde pořídíte učebnice z druhé ruky, ve většině případech za velmi rozumné ceny. Pokud byste neuspěli ani zde, zkuste aplikaci Letgo. 

Dále kde můžete zakoupit učebnice, ovšem už za vyšší ceny jsou eshopy Booktook.cz, Centrumučebnic.cz, Nejlevnejsi-knihy.cz, Sevt.cz. Na všech těchto stránkách je právě teď, na začátku školního roku, velké množství učebnic zlevněno, proto koupi učebnic neodkládejte na později. 

Zda nepořídíte učebnice, které scháníte, ani na těchto stránkách, poté teprve nachází ten správný čas zkontrolovat dostupnost daných učebnic na webových stránkách klasických kamenných knikupectví. Učebnice si objednejte v e-shopu knihkupectví, jelikož je časté, že učebnice objednané v e-shopu vás vyjdou o něco málo levněji, než učebnice, které mají k dispozici na prodejně. Nebojte, objednané učebnice si můžete nechat zdarma poslat na vámi vybranou prodejnu. 

ucebnice

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24