‚Že jich v NBA moc nehraje, neznamená, že neumí basketbal.‘ Hráči USA český tým nepodceňují

Prvním soupeřem českých basketbalistů na mistrovství světa je hned ten nejslavnější tým - Američané. Obhájci titulu jako jediní v Šanghaji nebydlí s ostatními týmy na hotelu, jako jediní neměli do neděle žádný trénink v zápasové hale. A do třetice - jako jediní si nechali přesunout mediální aktivity před startem šampionátu až na den duelu s Českem.

Šanghaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký kouč Gregg Popovich.

Americký kouč Gregg Popovich. | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Je to velmi dobře koučovaný tým. Hrají hodně agresivně, kolektivně a rychle, očekávám zápas nahoru dolů. Bude to pro nás velká výzva hned na úvod turnaje,“ přiznává na tiskové konferenci několik hodin před soubojem s Českem legendární kouč Američanů Gregg Popovich, vedle kterého sedí devětadvacetiletý Kemba Walker, asi největší hvězda jeho výběru na šampionátu v Číně.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Že jich v NBA moc nehraje, neznamená, že neumí basketbal.‘ Basketbalisté USA český tým nepodceňují

„Na tohle jsem dlouho čekal. Je to moje první seniorská akce s americkou reprezentací, takže si plním dětské sny, ve své kariéře tuhle akci řadím hodně vysoko,“ vysvětluje rozehrávač Bostonu, než vyrazí na první trénink v zápasové hale.

Nepřehlédnutelný je na palubovce hlavně nejzkušenější a nejvyšší Američan Brook Lopez, který po tréninku doráží jako první do mixzóny.

Musíme ukázat to nejlepší, co v nás je, burcuje trenér českých basketbalistů před zápasem proti USA

Číst článek

„Víme, že nás čeká hodně fyzicky náročný zápas proti Česku. Vaši hráči si rychle přihrávají, hrají kolektivně. To, že jich v NBA moc nehraje, neznamená, že neumí basketbal. Musíme být koncentrovaní a být připraveni na všechno,“ říká pivot Milwaukee Brook Lopez, který si jediného Čecha v NBA Tomáše Satoranského, jak se zdá, dobře pamatuje.

„Jó, to je velmi kvalitní basketbalista, fantastický hráč. Za každých okolností hraje naplno a dává do toho všechno. Vzpomínám si, jak přese mě v uplynulé sezoně zasmečoval. Doufám, že mě kvůli tomu v Česku fanoušci dobře znají,“ směje se Brook Lopez.

Utkání Česko - USA je na programu od 14.30 a na iROZHLAS.cz budete moct jeho průběh sledovat online. Radiožurnál odvysílá živý přenos.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme