Vstupenky online

Přípravu okoření souboj s přerovskými Zubry

Jan Tajzler • 01.09.2019

Vsetínský tým vstoupí do posledního týdne zápasové přípravy, fanoušky může těšit fakt, že zelenožlutí odehrají zbývající zápasy na domácí půdě. V úterý přijede na Valašsko tým Přerova, se kterým už Vsetínští měli čest v rámci Zubr Cupu, kde zvítězili 3:1. Zubři určitě pojedou na Lapač s cílem vrátit Vsetínu porážku z domácího prostředí, naopak Valaši budou chtít uhájit domácí neporazitelnost. Zápas mezi Valachy a Hanáky startuje v úterý od 18:00.

Přerov odehraje druhý venkovní zápas

Tým Přerova odehrál v rámci přípravy již šest zápasů. Třikrát se radoval z vítězství, třikrát se musel proti soupeři sklonit. V rámci Zubr Cupu se Přerovu nepodařilo v domácím prostředí porazit právě Vsetín, kterému podlehl 1:3. Ovšem další dvě utkání už Zubři ovládli, nejprve udolali pražskou Slavii 3:2 a poté si vyšlápli i na extraligový Zlín v poměru 4:1. Zatím poslední utkání sehráli žlutomodří s Porubou, Ostravanům však v domácím prostředí podlehli 3:5. Zajímavostí je fakt, že mezi Zubr Cupem a posledním zápasem měli Hanáci čtrnáctidenní pauzu.

Přerov čeká letos již pátá sezona ve druhé nejvyšší soutěži. Hanáci do první ligy zapadli, což dokazuje i fakt, že během posledních čtyř sezon nechyběli ani jednou ve vyřazovací fázi. Také letos se dá očekávat, že Přerov se bude prát o své místo v elitní osmičce. Zubři chtějí stavět na mladém kádru, kterému však nebudou chybět ani zkušení lídři. Hned v obraně najdeme výraznou osobnost v Jiřím Krislovi, jenž už vloni na Hané chvíli působil, ale nyní se přesunul natrvalo. Útok určitě potáhnou znovu borci jako Tomáš Sýkora nebo Roman Pšurný.

Během léta Přerov lovil v Třebíčí, odkud si vytáhl Jana Süsse, jenž už má i zkušenosti z nejvyšší soutěže v dresu Komety, a Matěje Nováka, rovněž nadějného odchovance brněnské Komety. Čerstvou novinkou je pak doplnění defenzívy, kde se Přerov dohodl s triem Martin Weinhold, Matyáš Hamrlík a Rostislav Šnajnar.

Napraví si Valaši chuť po utkání v Trenčíně?

Vsetín na poslední přípravný zápas nevzpomíná příliš v dobrém. V utkání hraním v Dubnici se svěřenci trenérů Dopity a Jenáčka postavili v odvetě trenčínské Dukle, ovšem nedokázali slovenskému soupeři vstřelit jedinou branku a podlehli fotbalovým výsledkem 0:1. Trenér Jiří Dopita však úroveň zápasu ocenil: „„Jsme spokojení s úrovní zápasu. Hrálo se ve velice vysokém tempu. Sice jsme prohráli, ale s hrou a především s nasazením našich hráčů jsme spokojení. Samozřejmě je pořád na čem pracovat. Když bude víc takových zápasů, tak pro nás jedině dobře. Trenčín nás opravdu prověřil. Hrál útočný, tvrdý hokej. Zápas splnil přesně to, co jsme od něj očekávali.“

Vsetín se nyní připravuje na další odvetu, tentokrát vyzve na domácím ledě přerovské Zuby, které už letos dokázal porazit. Zelenožlutým se v domácím prostředí daří, zatím na Lapači nenašli přemožitele a zcela jistě budou chtít tento fakt potvrdit i v úterním utkání. Bitva mezi Valachy a Hanáky startuje od 18:00 a vsetínská redakce zprostředkuje ze zápasu podrobný onlajn přenos.

Sestavy v minulém utkání:

Přerov: Šimonů – Černý, Krisl, Šnajnar, Zbořil, Weinhold, Hamrlík, Kleiner, Pohl – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, Sýkora, Dvořák – Svoboda, Indrák, Süss

Vsetín: Bláha - Dudáš, Hryciow, Jeřábek, Holomek, Teper, Slováček, Drtina - Vítek, Doktor, Pechanec, Šilhavý, Hořanský, Dostálek, Rehuš, Volf, Tůma, Jonák, Procházka, Březina.

banner pod článkem