Rytíři podlehli Norimberku a v Itálii skončili poslední. Neuspěl ani Sokolov

Foto: Jiří Kalla, rytirikladno.cz

1. září 2019, 19:06

Václav Jáchim

Program přípravných utkání před startem domácích soutěží zvolna spěje k cíli. Kladenští Rytíři podlehli po nájezdech Norimberku a na turnaji v Bolzanu skončili poslední, stejná disciplína rozhodla o tom, že s jiným německým sokem prohrál v Chebu také Baník Sokolov.

Rytíři padli v nájezdech a končí poslední

V pátek prohráli s domácím Bolzanem vysoko 3:7, hokejisté Kladna si v nedělním odpoledním duelu proti německému Norimberku chtěli spravit chuť. Povedlo se, byť český nástupce nakonec v duelu o konečné třetí místo neuspěl a na Südtirol Summer Challenge skončil poslední.

Středočeši předvedli lepší partii. Norimberk v sobotu prohrál s norským Storhamarem 3:4, vyrovnaný byl i duel s Rytíři. Svěřenci trenérů Čermáka a Lidického začali lépe, do vedení je v 17. minutě poslal Jakub Strnad. Soupeř pak dokázal celkem třikrát srovnat, a jelikož nerozhodlo prodloužení, následovaly nájezdy. Vítězný pokus v nich předvedl Patrik Reimer a Norimberku zajistil třetí příčku.

RYTÍŘI KLADNO – NORIMBERK ICE TIGERS 3:4 po nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Strnad, 37. Austin, 42. O'Donnell (Jágr) – 33. Alanov, 38. Schulze (Buck), 47. Brown (Buck), rozh. náj. Reimer
Rytíři Kladno: Brízgala – Lakos, Austin, Kehar, Nash, Smetana, Zelingr – Jágr, Stach, Zikmund – Kružík, Melka, O'Donnell – Redlich, Machač, Strnad – Hajný, Kaut, Š. Bláha – Jelínek.
Norimberk Ice Tigers: Langmann – Summers, Festerling, Bender, Mebus, Wirth, Schulze – Brown, Buck, Fischbuch – Reimer, Acton, Schwartz – Cangelosi, Bassen, Alanov.

Nejbližší zápasy klubů TELH

Úterý 3. září:
17:00 PSG Berani Zlín – HK Dukla Trenčín
18:00 HC Olomouc – HC Kometa Brno

Čtvrtek 5. září:
17:00 HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Slovan Ústí nad Labem
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Kassel Huskies
18:00 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha
18:00 HC Kometa Brno – PSG Berani Zlín
18:00 HPK Hämeenlinna – HC Škoda Plzeň (Liga mistrů)
18:00 Mountfield HK – Cardiff Devils (Liga mistrů)
19:45 Bílí Tygři Liberec – Belfast Giants

Sokolov v Chebu podlehl Bayreuthu

Hokejisté Sokolova mají v přípravě na sezonu formu, nic na tom nezměnila ani těsná porážka s účastníkem druhé DEL. Nováček Chance ligy si pozval do Chebu tým Bayreuth Tigers, soupeři se utkali nedávno u našich západních sousedů – tehdy zvítězil Sokolov 5:2.

V Chebu se radoval Bayreuth, rozhodl o tom přesným nájezdem slovenský útočník Ivan Koložváry. V normální hrací době to byla vyrovnaná bitva. Po druhé třetině měli k úspěchu blíž hosté, ve 48. minutě se navíc prosadil Gron. Ovšem Baník zabojoval, Pavel Kuběna s Matějem Zadražilem poslali zápas do prodloužení. Vítěze nakonec určila až osmá série nájezdů.

HC BANÍK SOKOLOV – BAYREUTH TIGERS 4:5 po sam. nájezdech (2:2, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Vrána (Vodička), 18. Kverka (Stříbrný, Čurda), 48. Kuběna, 50. Zadražil (Rohan) – 1. Bartosch, 10. Lillich, 32. Kolb (Kunz), 46. Gron (Schmidt, Järveläinen), rozhodující nájezd 
HC Baník Sokolov: Fečo – Přindiš, Vodička, M. Rohan, Michálek, Tomeček, Rulík, Zavřel – Vracovský, T. Rohan, Kovařík, Kuběna, Zadražil, Osmík, Čurda, Kverka, Stříbrný, Křehlík, Vrána, Bečvář, Čejka.
Bayreuth Tigers: Herden – Martens, Schmidt, Karlsson, Mannes, Nijenhuis, Veisert, Zimmermann – Bartosch, Busch, Davídek, Gron, Kronawitter, Richter, Järveläinen, Koložváry, Rajala, Kolb, Kunz, Lillich.

Nejbližší zápasy klubů Chance ligy

Úterý 3. září:
17:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Děčín
18:00 HC Benátky nad Jizerou – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HC Klatovy – SK Trhači Kadaň
18:00 VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov

Čtvrtek 5. září:
17:00 HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice
17:00 HC Kobra Praha – HC Slavia Praha
18:00 SK Trhači Kadaň – Piráti Chomutov
18:00 HC Stadion Litoměřice – HC Baník Sokolov
18:00 HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz