Hlavní obsah

Budějovice - Zlín 2:0Budějovice poprvé v sezoně vyhrály doma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Brandner 1 : 0
84. Rabušic 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v 8. kole první ligy Zlín 2:0. Tři body zajistili nováčkovi svými góly Patrik Brandner ve 23. minutě a střídající Michael Rabušic v závěru utkání. Budějovice poprvé v sezoně zvítězily doma, bodovaly po třech porážkách za sebou a posunuly se na 13. místo tabulky. Dvanáctý Zlín má po druhé ligové prohře po sobě o bod více.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Budějovický Michael Rabušic (vpravo) v souboji s Petrem Buchtou ze Zlína.

Článek

Pro hosty začalo utkání smolně. Po pár desítkách sekund se zranil záložník Podio a musel ve čtvrté minutě střídat. Kromě této situace nenabídl úvod zápasu příliš zajímavých akcí. Domácí se do ofenzivních manévrů pustili až zhruba po čtvrt hodině. V nadějné situaci však podskočil centr Ledecký a Schranz zase v těžké pozici nedokázal dostat míč do branky.

Ve 23. minutě se už Jihočeši mohli radovat. Havelka ve středu hřiště posunul balon na Ledeckého, jenž našel na pravé straně Brandnera a jeho střela se od břevna odrazila do sítě. Českobudějovický záložník skóroval ve druhém ligovém zápase po sobě, střelecky se prosadil i před týdnem v Mladé Boleslavi.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Filip Havelka z Českých Budějovic, brankář Zlína Stanislav Dostál a jeho spoluhráč Dominik Mašek.

V první půli celkem neškodný Zlín po přestávce výrazně ožil. Hosté zrychlili hru a byli nebezpečnější v ofenzivě. Dvě velké příležitosti měl v 59. minutě Železník. Nejprve jeho střelu vyrazil Staněk a z následného centru poslal zlínský útočník míč do břevna. Opět Železník měl další velkou šanci v 73. minutě, kdy po chybě českobudějovické defenzivy běžel sám na branku, ovšem vysoko přestřelil.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Českých Budějovic David Horejš.

Naděje "Ševců" utnul v závěru zápasu střídající Rabušic. Zkušený útočník, jenž přišel do Českých Budějovic před pár dny, se v 84. minutě prosadil hlavou a pojistil domácím tři body.

8. kolo první fotbalové ligy
Dynamo České Budějovice - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 23. Brandner, 84. Rabušic. Rozhodčí: Hrubeš - Blažek, Hock. ŽK: Čavoš - Džafič. Diváci: 3447.
Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Kulhánek, Provod - Brandner, Havelka (79. Novák), Javorek, Čavoš, Schranz (88. Helešic) - Ledecký (72. Rabušic). Trenér: Horejš.
Zlín: Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij (73. Pejša) - Fantiš, Jiráček, Podio (4. Železník), Mašek, Čanturišvili - Džafič (65. Hnaníček), Poznar. Trenér: Csaplár.

Reklama