‚Jestli budou hrát takhle, mistry světa nebudou.‘ V obhajobu USA nevěří Welsch ani zámořští experti

Americký výběr na mistrovství světa 2019 v Číně | Foto: Martin Peterka, ČBF | Zdroj: Česká basketbalová federace

Americký sportovní server ESPN.com výběr Spojených států za hlavního favorita mistrovství světa nepovažuje. A moc se na tom asi nezmění ani po vyhraném zápase nad Českem. Jak vnímali hvězdné basketbalisty z NBA čeští hráči, kteří nastupují převážně v Evropě?

Šanghaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V úvodu utkání Češi prohrávali 0:5 a 2:7 pak ale vývoj několika koši za sebou otočili a v šesté minutě vedli 11:7, což byl jejich nejvyšší náskok v utkání s velkým favoritem. V tu chvíli si Vojtěch Hruban pomyslel: „Klasický pískej konec.“

Čeští basketbalisté byli favorizovaným Američanům důstojným soupeřem, přesto prohráli 67:88

Číst článek

Jenže Američané pak přece jen zabrali, využili českého prostřídání, odskočili a dokráčeli k povinnému vítězství – nakonec o 21 bodů.

„Ukázali svojí individuální sílu, ale hráli i dobře týmově. Myslím si ale, že jsme se po většinu zápasu nezalekli a bojovali až do konce,“ řekl po zápase Radiožurnálu Tomáš Satoranský, nejlepší střelec zápasu a jediný NBA hráč českého výběru.

„Ukázali jsme, že sem patříme a že nás Američané nepřejeli a místy s nimi můžeme i hrát. Bylo to trochu za odměnu, hráli skvělý basket,“ doplnil křídelník Nymburka Vojtěch Hruban.

A kdo podle něj v týmu soupeře hlavně vynikal?

„Kemba Walker má neuvěřitelně rychlý krok, je silný na nohou. Když se zastavil, tak z toho mohl udělat čtyři další věci. Celý zápas bylo vidět, že když potřebovali dát koš, tak ho prostě dal.“

Ukázal, že by klidně mohl být v sestavě USA, řekl o Satoranském kapitán basketbalové reprezentace

Číst článek

Hruban ocenil u výběru USA ještě jednu věc: „Ukázalo se, že jsem to profesionálové. Popřáli nám po zápase hodně štěstí. Sami vědí, že nepřijely jejich největší hvězdy. Chovali se pokorně, v pohodě, při zápase neměli problém prohodit pár slov,“ dodal křídelník české reprezentace.

Jestli ale bude chtít výběr Spojených států titul na světovém šampionátu obhájit, bude se muset zlepšit, myslí si nejen Jiří Welsch.

„Co říct k Američanům? Jestli budou takhle hrát dál, tak si myslím, že mistry světa nebudou,“ dodává Jiří Welsch bývalý kapitán české basketbalové reprezentace.

Český tým na MS | Zdroj: Česká basketbalová federace

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme