Plíškovou už trošku unavuje slýchat, že jednou grandslam vyhraje

2. 9. 2019, 01:39
Aktuality 43
I po letošní sezoně zůstane tenistka Karolína Plíšková čekatelkou na grandslamový titul. Světová i turnajová trojka dohrála na US Open v osmifinále a začínají jí být nepříjemné diskuse o tom, že jednou velkou trofej nad hlavu zvedne, což rodačce z Loun řada lidí přeje.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

"Já už si to nepřeju. Už ne. Fakt!" smála se ironicky sedmadvacetiletá Plíšková po prohře v New Yorku s Britkou Johannou Kontaovou. Pro zisk grandslamového vavřínu dělá v kariéře všechno možné, angažovala na post trenérky Conchitu Martínezovou, ale už ji unavuje slýchat o trofeji, která jí schází. "Trošku," přikývla.

Nejblíže se k úspěchu přiblížila právě ve Flushing Meadows. Před třemi lety zde prohrála ve finále, od té doby hrála předloni semifinále na Roland Garros a letos na Australian Open, čtyřikrát byla navíc na grandslamech ve čtvrtfinále.

"Myslím, že pojedu dál a budu čekat. Šancí mám dost. Doufám, že se mi všechno jednou sejde," zopakovala, že věří, že šanci na triumf dostane.

Nevypadává v prvních kolech a druhý týden, považovaný u většiny hráček už za úspěch, v pavouku v posledních letech nechybí. "Tady jsem to taky dokázala, ale nemyslím si, že jsem hrála nějak skvěle. I když v tréninku to nebylo špatný, tak zápasy nebyly úplně nejlepší. Nějak jsem se necítila a nevím, proč," řekla.

Už po druhém zápase Plíšková říkala, že neměla energii. Po US Open má na kontě už 58 odehraných duelů. "Tak není překvapivé, že se někdy necítím," podotkla. Proti Kontaové podle svých slov problém se silami neměla, na druhou stranu hrála se zavázanou nohou. "Nemělo to žádný vliv na zápas," ujišťovala.

Otázkou je, jestli neuvažovat o změně skladby turnajů a hrát třeba méně. "Možná až mi bude třicet, ale to už vlastně nebudu hrát," rozesmála se. Před US Open nastoupila jen na velkých turnajích v Torontu a Cincinnati. "Nebylo co vynechat. A když nejsem zraněná, cítím se dobře, tak si raději vyberu turnaj než trénink."

Radši jezdí po turnajích. Chce nahrát co nejvíce zápasů, aby získala herní rutinu. "Nejsem Serena (Williamsová), která jich má celkově o milion víc než já. Ona se do formy vždycky nějak dostane, já jsem jiná. Nesnesla bych trénovat měsíc v kuse čtyřikrát do roka. Stačí mi zimní příprava před sezonou," řekla Plíšková.

Po US Open je přihlášená na miliónový turnaj v čínském Zhengzhou, ale neví, jestli tam pojede. Určitě by pak měla hrát ve Wuhanu a v Pekingu. "A doufejme Shenzhen," zmínila nové dějiště Turnaje mistrtyň, na který by se měla kvalifikovat.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
janek_da
ja myslel, ze je salamistka
Reagovat
Pavol
Prehrať s Kontou to sa nerobí. Veď tú porazí aj Vondroušová kedy sa jej zachce.
Reagovat
Torn
Kájo, drž se a nelámej si s tím hlavu. Neřeš co a jak, vyprdni se na to, jestli bys měla vyhrát GS nebo ne. Pro tvé opravdové fanoušky je důležité, že hraješ a výhry jsou jen bonus (teda aspoň pro mě).
Reagovat
cabuna
Tak tak souhlasím ,fandím at se daří nebo ne ,musí to být šílený tlak ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na to jak se turnaji chovala a na jejím přístupu k utkání, si nic jiného nezaslouží. Dobře jí tak. Jednou ten grandslam určitě vyhraje.
Reagovat
Krisboy
Možná s Martinezovou turnaj legend. Ve finále porazí osmdesátiletou Navrátilovou s Shriverovou.
Reagovat
Krisboy
...pokud jí zrovna půjde servis ovšem.
Reagovat
Fransoas
Karolína Plíšková. Co se týká vysněného GS-je to trochu začarovaný kruh. Konkurence se stále zvedá. Právě proto by bylo dobré pro Karolínu,aby se dostala celkově do většího herního drajvu.Jeji mezihra je někdy neučiná.Pokud vypadne první servis - je tam stále málo pohybu a tím se nedostane k uderu včas.Možná určité zlepšení mohlo nastat,ale je zatím nedostačující.

Včera proti Johanně to většinou hrála na její forhend,který má hodně silný.Tady mi nehraje spolupráce s trenérkou správné taktiky k následující soupeřce.V tomto směru to pořád vázne.Jěště jeden moment mi napadá - hrály spolu více zápasů,tak by měla některé důležité situace dávno předvídat.Bez větší aktivity je vysněný GS takřka nemožný.
Reagovat
LukasH
Na tohle přesně narážel Kotyza. Že se musí dostat z tý bezpečný zóny, kde poráží slabší hráčky a dostává se do druhýho týdne, ale ty lepší tak neporazí. Musela by takhle hrát opravdu dobře a mít štěstí na los a okolností.
Reagovat
Ondra979
jo takhle asi tezko. vypada to, ze je na tom opravdu hur s psychikou, moc si pripousti tlak, k tomu horsi pohyb a je to. Sance tam porad je jeste cca tri roky, ale kazdym neuspechem se zmensuje,nejvesi sanci ma prave tady a na AO, a 4 runda to je na favoritku slaby vysledek. Ale svet se nezbori, treba vyhraje MAky casem RG
Reagovat
EllNino
s tímhle tenisem GS nikdy nevyhraješ, takže bys měla být šťastná, že si ještě vůbec někdo myslí opak ...
Reagovat
Torn
Zeptali se jí, zda jí to neunavuje poslouchat, řekla že trochu...co měla jako říct? Ne, nevadí mi to odpovídat stále na stejné dotazy, ptejte se častěji. :D

Tady se jen opět ukazuje, jak někteří těžce nezvládají její neúspěch na GS. Nicméně, fanoušek fandí, i když se hráči/hráčce nedaří. Snad se z toho Kája poučí a bude mít motivaci ještě letos něco uhrát, protože rád bych viděl letos aspoň ještě jednu trofej nad její hlavou. :)
Reagovat
EllNino
Upřímně Karolinu moc neřešim, pokud GS nevyhraje, hlavu jí neutrhnu, ale jestli někdy chce vyhrát, nesmí hrat tuhle jalovou hru ... s tím prostě se vyhrát neda, rozhodně ne sedm zápasů v řadě ... má čas, ale zase už ne tolik, kolik si myslí, mladé holky pribudou a co pak, nehledě na to, že čím je starší, tim je tlak větší
Reagovat
Torn
Tak sama řekla, že plánuje asi ve 30 skončit, což jsou 3 roky a 12 šancí, což není úplně málo. Já osobně bych byl rád, kdyby vydržela aspon od 32, proč hned nutně končit, když její herní styl dovoluje hrát dál a mít dítě kolem 35 není dneska žádná hrůza.

GS vyhrály dle mého slabší hráčky než Kája. Taková Ostapenko, Muguhrůza, Sloane atd.. Všechny tyhle hráčky mají i méně titulů než Kája a povedlo se to. Jestli existuje aspoň nějaká rovnováha ve vesmíru, tak Kája urve aspoň tu jednu Austrálii.
Reagovat
tommr
taky si myslím, že s její hrou prakticky bez pohybu by mohla hrát ještě dlouho po třicítce. Jde hlavně o to jestli by o to měla zájem. Její vyjádření v tomhle směru ovšem fanouškům moc nadějí nedávají ...
Reagovat
cabuna
Já si myslím ,že jestli bude zdravá tak si to ještě prodlouží,protože ono se to lehce říká,ale pak když by měla končit tak se jí asi chtít moc nebude i smlouvu s Filou podepsala na 5 let ,původně měla být na 3 roky a sama chtěla 5,aby když tak nemusela k jiné firmě .Asi záleží na zdraví ale nějak si myslím že do 32 by hrát mohla :-D
Reagovat
tommr
a kdy tu smlouvu vlastně podepsala?
Reagovat
cabuna
Na začátku roku ji prodlužovala myslím po Austrálii,že tam měla i ředitele Fily v loži při zápasech ,a pak psala Fila že prodloužili smlouvu na 5 let .
Reagovat
tommr
takže jestli jsem to dobře pochopil tak má smlouvu do konce roku 2023? V tom případě by asi neskončila dřív než v 31 letech ...
Reagovat
cabuna
Mě to vycházelo na 32 let ,ale asi bude záležet na zdraví ,každopádně tam má ještě po třicítce dva roky kdy má jistou exclusiv. smlouvu ,taky psal Hrdlička že jí Fila dává na 3 roky,ale že vyjednali na 5 let aby když tak Karolína nemusela měnit značku na konci kariery.
Reagovat
tommr
no tak uvidíme. Každopádně doufám, že bude hrát co nejdýl, protože bez ní asi pro český fanoušky nastanou těžký časy. Petra už je nejspíš za zenitem a naše ostatní naděje (Vondroušová, Muchová, Bouzková) toho moc nevydrží ...
Reagovat
cabuna
Já taky doufám já mám Káju nejraději tak hlavně aby sloužilo zdraví ,tak ještě si d+lám naději s Muškou a Maruškou ,u Markety se obávám ,že to moc dlouho nevydrží tělo.
Reagovat
EllNino
Těžký časy :D máme tolik úspěchů a ty řekneš těžký časy ...
Reagovat
tommr
já ale mluvím o budoucnu bez Karolíny. Mezi muži jsme taky měli spoustu úspěchů dokud hráli Berdych a Štěpec a jak to vypadá ted ...
Reagovat
Grape
Srovnáváš nesrovnatelné, to přece sám musíš cítit... U mužů se přece vědělo, že za Tomášem a Radkem je obrovská díra a nástupci mohou být jedině Jirka a možná Adam (což se ani u jednoho zatím nepotvrdilo a asi ani nepotvrdí). U žen je ta základna o hodně širší...
Reagovat
misa
Ty tři tenistky v závorce jsou právě příslibem pozitivní budoucnosti.
Reagovat
tommr
ale jen pokud budou zdravý a vydrží plnou turnajovou zátěž což se mi momentálně jeví jako dost nejistý ...
Reagovat
Torn
To jsou, ale minimálně Voundry a Muchová jsou furt mimo kurt, protože mají chatrné zdraví. Maruška s tímhle problém nemá, ale je otázkou, zda se jí povede herně se posouvat, čas ještě má, nicméně zbytek jako je Katka, Bára, Terka atd...se obávám, že ty budou vždycky paběrkovat, možná vyhrají nějaký turnaj, ale na GS to moc nevidim.
Reagovat
Grape
Jsme neuvěřitelně rozmlsaní, spousta lidí si tu vůbec neuvědomuje, že státy, které jsou s námi srovnatelné co do počtu obyvatel i tenisové základny mají kolikrát problém mít někoho v TOP100. A my tam máme stabilně 7,8 hráček, někdy i víc. To má kromě nás asi jen USA. Těžký časy jsou to, co teď máme v ATP, ale to u žen nehrozí. Možná nebudeme absolutní špička jako jsme nyní, ale pořád to bude v rámci možností super.
Reagovat
EllNino
Přesně, rozmlsaní, na čtyřech GS zasebou jsme měli zástupkyni ve čtvrtfinále a výš, navíc na AO a W vícenásbnou, na AO dokonce dvě semifinalistky ... teď se jeden GS "nepovedl" a hned ostuda a podobně ... koukněte se na Němky, tam je mezera, všechny, co jsou ve stovce, mají kolem 30. roku věku, tam pak bude problém.... u nás určitě ne
Reagovat
LukasH
Petra rozhodně není za zenitem. Má zraněnou ruku a jde o to, jestli se to podaří dobře vyléčit. Pokud ano, tak není důvod, aby zas nehrála jako dřív.
Karolína bude hrát taky a možná, že se jí začne dařit víc, až nebude taková favoritka.
Reagovat
EllNino
pro tommra byla Petra za zenitem už loni po porážce s Petko na AO, víme, jak se pak rozjela ...takže jisté je, že není jisté vůbec nic, jak říká Vlček :)
Reagovat
miros
Když jí to tak unavuje poslouchat, tak ať ten GS konečně vyhraje, panebože. Ale v životě ho nemůže vyhrát s tím jejím pohybem po kurtu.
To je něco naprosto strašného. I když, malinko se zlepšila, asi jo.
Ale dle jejího vyjádření, myslím. Zlepšuju se postupně. Aby to ale nebylo ve 40 letech, to už asi hrát nebudeš, viď Karolínko. ????
Reagovat
kodkar
Karolina to má těžký, ona je dlouhá a než dojde z hlavy povel pro nohy, že by měly utíkat tak už sběrači honí míček za kurtem :-)
Reagovat
Krisboy
Jestli už není spíš unavená z toho, že to furt nejde. Když hru má "na každou", jaxoblibou říká.
Reagovat
Krisboy
Jednou možná, Karolíno...
Reagovat
Cico93
Ja som o tom ešte stále presvedčený. No v roku 2015 som si bol skoro istý, že v tomto čase už bude mať min. 2-3.
Reagovat
Krisboy
No právě...
Reagovat
lars
jeji tenisovy progres se zastavil v 2016 odchodem jejiho trenera Vanka od ni, a obnovil se asi az letos.
Reagovat
Mantra
nikdy ho nevyhraješ - stačí? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Příklad zbytečného, nicneříkajícího nepovedeného hejtu.
Reagovat
VamosPlayer
velmi dobra odpoved, ked ju nebavi počuvať že raz vyhraje tak jej to treba pekne povedat ze nevyhraje
dalsi rok 28, šanci bude čim dalej menej
Reagovat
Jon61
Jsem spíše skeptik, Karolína to bude mít těžší spíše než věkem tím, že se objevila spousta mladých nadaných hráček. Pennetta vyhrála Grand Slam ve třiatřiceti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist