Je odstartováno! Velkou swingovou nocí začal v Poděbradech festival filmové hudby a multimédií. V rámci zahajovacího galavečera zahrál Original Vintage Orchestra v čele s Petrem Kroutilem (46) ty největší swingové vypalovačky z 20. a 30. let minulého století. „Zahájení také přineslo promítání fi lmu Šakalí léta s živou hudbou a dalšími scénickými prvky,“ prozrazuje šéf Soundtracku Michal Dvořák (53) z kapely Lucie. 

Jako atrakce

V rámci hlavního programu dnes návštěvníci budou moci vidět hvězdy StarDance v akci. Nejen Dana Batulková, ale také Daniela Šinkorová (46) či Marie Doležalová (32) zatančí v rámci představení Z pohádky do pohádky choreografie Jana Ondera(34). Právě s ním si Batulková v roce 2008 vytancovala korunku královny StarDance. „Občas také tančíme s Honzíkem na plesech – jako taková atrakce!“ říká herečka se smíchem.

Živý Amadeus

V programu festivalu je dnes také velkoformátová projekce oscarového filmu Amadeus režiséra Miloše Formana (†86). „Doprovodí ji Filharmonie Hradec Králové a Kühnův smíšený sbor pod vedením Ernstavan Tiela,“ láká šéf Soundtracku Dvořák.

VIDEO: Dana Batulková: Jsem babička na nic! Holku jsem vůbec nechtěla!

Video
Video se připravuje ...

Dana Batulková: Jsem babička na nic! Holku jsem vůbec nechtěla! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
7 fotografií