Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2019 10:46:00

Rozhodnutí soudu v kauze Čapí hnízdo by s sebou neneslo pachuť nejistoty

Rozhodnutí soudu v kauze Čapí hnízdo by s sebou neneslo pachuť nejistoty

Nejvyšší státní zástupce Pavel Šaroch zastavil vyšetřování v kauze Čapí hnízdo. Po třech letech, kdy kauzu dozoroval, dospěl k závěru, že se nestal dotační podvod.

 Evropský úřad pro boj proti podvodů (OLAF) přitom konstatoval, že u kauzy Čapí hnízdo existuje podezření z dotačního podvodu.

„Veřejnost by si jistě zasloužila, aby v kauze Čapí hnízdo rozhodl nezávislý soud, avšak musíme respektovat rozhodnutí nejvyššího státního zastupitelství. Kauza týkající se premiéra České republiky je však natolik závažná, že budeme požadovat vysvětlení, zda vyšetřování s naprostou jistotou vyvrátilo podezření z dotačního podvodu anebo bylo stíhání ukončeno pro nedostatek důkazů,“ řekl předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

„Státní zastupitelství musí veřejnost ujistit, že ani náznakem nedošlo k žádnému ovlivňování vyšetřování ze strany výkonné moci. Není to jediné pochybení premiéra Andreje Babiše, a proto bude mít takové rozhodnutí stále pachuť nejistoty. Občané v této zemi potřebují ujištění, že nikdo v našem státě není rovnější než jiný, protože pokud chceme žít ve spravedlivém právním státě, tak nesmíme opakovaně podkopávat důvěru v něj,“ dodal Vít Rakušan.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama