OBRAZEM: Na první den ve škole nezapomenou. Jirkovské prvňáčky přivítala starostka a rozdávala dárky
Starostka Darina Kováčová přivítala jirkovské prvňáčky. Foto zdroj: FB město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Ke každému písmenku abecedy jedna zrýmovaná hádanka a obrázek - to je obsah knížky Kouzelný slabikář, který jako doplněk k učivu věnovala i s vlastnoručním podpisem všem 250 jirkovským prvňáčkům starostka Darina Kováčová.

„Některé hádanky mohou být těžké. Alespoň budou motivovat děti a třeba i jejich rodiče se nad nimi více zamyslet,“ poznamenává s úsměvem starostka, sama původní profesí kantorka. Jak dodává, Kouzelný slabikář je především dárek, který má dětem připomínat první den ve škole v Jirkově.

Další upomínkou, kterou noví žáčci od města dostali, jsou přívěsky - reflexní plyšáci. S těmito dárky dnes ráno jednotlivě zavítali do každé ze čtyř základních škol na slavnostní zahájení školního roku zástupci radnice. Kromě starostky navštívili školy i místostarostka Dana Jurštaková, tajemnice Viera Avakjanová a vedoucí odboru školství Karel Bernt.

foto

0209jirkov2

0209jirkov3

0209jirkov4

0209jirkov5

0209jirkov6

0209jirkov7

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru