Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Česko

‚Vyvalení zmuchlaní týpci.‘ U Pražského okruhu se konala technopárty, policie musela zabavit mixážní pult

Během víkendu se konala hlasitá technoparty u Pražského okruhu mezi pražským Slivencem a místní částí zvanou „Cikánka“. foto: Týdeník policie

Slivenec - O víkendu se konala hlasitá technoparty nedaleko Pražského okruhu u Slivence. Na místě muselo zasahovat několik hlídek pražských policistů. Strážci zákona nakonec zabavili pořadatelům mixážní pult. „Vyvalení zmuchlání týpci,“ stěžovali si místní na účastníky akce na Facebooku.
  13:48

„Podle našich odhadů se technoparty zúčastnilo přibližně padesát až sedmdesát lidí,“ řekl pro server Lidovky.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk. Akce se konala od pátku do neděle na skládce u Obecní louky u Pražského okruhu mezi pražským Slivencem a místní částí zvanou „Cikánka“. Během víkendu policie obdržela přibližně dvacet stížností na rušení nočního klidu, proto byla nucena zasáhnout. 

Na Plzeňsku začala technopárty, přijelo asi 2000 lidí. Policie řeší hlavně dopravu a drogy

Účastníci technoparty výzvy policie na ztišení hudby vyslechli, po chvilce ale hlasitost opět zvýšili. „Policisté jim nakonec byli nuceni zabavit mixážní pult,“ vysvětloval Daněk.

Jenže pořadatelé si sehnali nový a v neděli ráno kolem šesté hodiny reproduktory zněly znovu. „To už se ale nejednalo o rušení nočního klidu, a proto jsme nemohli nijak zakročit,“ konstatoval mluvčí pražských policistů.

Skládka je v insolvenčním řízení

Podle policie je skládka, kde se hudební akce pořádala, v kompetenci konkurzní správkyně. „Již v minulosti jsme správkyni kontaktovali a varovali ji, že pozemek je nedostatečně zajištěný, ale nedostalo se nám odezvy,“ uvedl tiskový mluvčí. Podle Daňka se policii nepodařilo spojit se správkyní, a tak policisté nezjistili, zda jsou účastníci na pozemku legálně. Nejedná se přitom o první technoparty, která na tomto místě proběhla. V minulosti insolvenční správkyně policii tvrdila, že tehdejší akce nepovolila. 

Hudbu na technoparty v Ústí vypnuli až okolo jedenácté hodiny. Policie jinak řešila jen jednu krádež

„Naše městská část o technoparty dopředu nevěděla a rozhodně jsme akci nepovolili,“ řekla pro sever Lidovky.cz starostka Slivence Jana Plamínková. Podle té se akce konala na skládce, kterou měl Magistrát hlavního města Prahy už v minulosti odkoupit. „Vůbec to nechápu, ale skládka je pořád v insolvenčním řízení,“ potvrdila Plamínková.

Místní obyvatelé si nestěžovali na rušení nočního klidu jen policistům, ale hromadně psali stížnosti na facebookovou stránku městské části Slivenec. „Odpoledne stopovali v ulici K Lochkovu vyválení zmuchlaní týpci, odkud asi... Kéž by se už nevraceli,“ píše naštvaná uživatelka Wod Son. „Od včera probíhá u Obecní louky nepovolená technoparty. Auta tam vjíždějí přes zákaz vjezdu, dva policisté v autě nečinně přihlížejí. Už teď jsou vidět odpadky u cesty. Prý nejde nic dělat,“ píše uživatelka Eva Knapová.

Pražští policisté během víkendu zadrželi jen jednoho muže. „V neděli kolem poledne policisté zadrželi řidiče motocyklu, u kterého proveli pozitivní testy na drogy,“ dodal Daněk.