bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyvěšený dres po jediné sezóně. Juniorský tým vyřadí Kaneovo číslo

2. září 2019, 15:00

Šimon Rogner

Vyřazení čísla a vyvěšení dresu pod strop arény. Takové jsou pocty, které se většinou dopřávají nejlegendárnějším hráčům klubu s delší řádkou odehraných sezón. Existují však i zřídkakdy viděné výjimky – a jednu z nich uvidí na začátku ledna příštího roku fanoušci týmu hrající juniorskou OHL London Knights.

Číslo 88 tam totiž vyřadí útočníkovi Patricku Kaneovi, současné opoře Chicago Blackhawks.

Třicetiletý Američan přitom v dresu Rytířů odehrál pouhý jediný ročník. A to v sezóně 2006/07, před níž se rozhodl pro změnu a na svůj draftový rok se z programu americké reprezentace přesunul do Ontario Hockey League, jedné z tří hlavních juniorských lig v Kanadě.

V dresu Londonu odehrál rodák z Buffala 58 zápasů, vstřelil 62 gólů a celkově zaznamenal 145 bodů, dalších 31 bodů pak přidal v 16 duelech play off. Vyhrál trofej pro nejlepšího nováčka a skončil druhý v boji o trofej pro nejužitečnějšího hráče soutěže, za jistým Johnem Tavaresem.

Po sezóně však klub opustil, neboť si ho z první celkové pozice vybrali Blackhawks a on se ihned stal klíčovým hráčem svého nového týmu v nejlepší lize světa.

Přesto se 17. ledna v zápase proti Sudbury Wolves stane teprve devátým hráčem v historii klubu, kterému se dostane pocty vyřazení čísla a vyvěšení dresu pod strop arény Budweiser Gardens. A vůbec prvním, kterému na to stačilo odehrát pouhou jedinou sezónu.

Podle novináře deníku The London Free Press Ryana Pyetta klub nad tímto oceněním vůbec neváhal – generální manažer Mark Hunter s ním „bez přemýšlení“ souhlasil a Kaneovu sezónu zařadil mezi „tři až čtyři nejlepší výkony v historii klubu“.

Kane, který by měl slavnostní vyřazení navštívit, se stane druhým (bývalým nebo současným) hráčem Blackhawks, jemuž Knights číslo vyřadí. V říjnu 2014 byl vyvěšen Davea Bollanda, s nímž Kane získal dva Stanley Cupy.

Kromě Bollanda visí u stropu arény v Londonu také dresy Roba Ramaga (5), Dina Ciccarelliho (8), Darryla Sittlera (9), Brendana Shanahana (19), Brada Marshe (22), Ricka Nashe (61) a Coreyho Perryho (94).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.