Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Quintana po sezoně zamíří do prokontinentální stáje, Carapaz posílí Ineos

Nairo Quintana, který momentálně vede cyklistickou Vueltu, změní podle očekávání od příští sezony tým. Z elitní stáje Movistar ovšem nezamíří do jiného z týmů World Tour, ale odejde do francouzské prokontinentální stáje Arkéa-Samsic, se kterou se dohodl na tříleté smlouvě. Další špičkový cyklista Richard Carapaz posílí od příští sezony hvězdami nabitý tým Ineos. Ekvádorský vítěz letošního Gira d'Italia podepsal v britské stáji tříletý kontrakt.

Nairo Quintana
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Dejong

Vítěz Gira d'Italia v roce 2014 a Vuelty v roce 2016 Quintana tak bude moci bojovat o další úspěchy na Grand Tours jen v případě, že jeho nový zaměstnavatel obdrží od pořadatelů divokou kartu.

"Pro všechny v našem týmu je to čest, protože Nairo patří k největším světovým hvězdám našeho sportu a v Jižní Americe je globální hvězdou," řekl generální manažer Arkéa-Samsic Emmanuel Hubert na tiskové konferenci. Quintana bude v týmu lídrem společně s Francouzem Warrenem Barguilem.

"Nairo je pořád ve hře, ještě neřekl poslední slovo. Chceme patřit k nejlepším týmům na světě a vyhrát Grand Tour," uvedl šéf francouzského týmu, jehož rozpočet se má od příští sezony podle agentury AFP výrazně navýšit.

Devětadvacetiletý Quintana se potká v dresu Arkéa-Samsic také se svým mladším bratrem Dayerem, s nímž závodil v minulosti společně i za Movistar. V barvách španělské stáje jezdí excelentní vrchař od svého debutu ve World Tour v roce 2012. Kromě dvou triumfů má Quintana na kontě ještě další čtyři medailová umístění v celkové klasifikaci Grand Tours.

Šestadvacetiletý Carapaz červnovým triumfem v Itálii potvrdil pověst nadějného vrchaře a stal se prvním vítězem Grand Tour ze své země. "Sledovali jsme jeho vývoj spoustu let a vždy jsme ho považovali za potenciálního člena našeho týmu," uvedl šéf Ineosu Dave Brailsford. Carapaz vstoupil do profesionálního pelotonu v roce 2017 stejně jako Quintana v dresu Movistaru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články