Urážlivé a ponižující výroky na adresu rozhodčích. Hejkal dostal jako první trenér červenou kartu

Fotbalisté Teplic jsou v ligové tabulce poslední, ale po víkendu mají jedno prvenství. Jejich trenér Stanislav Hejkal je totiž prvním vyloučeným trenérem v historii nejvyšší domácí soutěže. Červenou kartu dostal po konci zápasu s Karvinou.

Tento článek je více než rok starý.

Teplice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Červená karta, ilustrační foto

Červená karta, ilustrační foto | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

Rozhodčí Jiří Houdek napsal do zápisu o utkání, že Stanislava Hejkala vyloučil za urážlivé a ponižující výroky na adresu rozhodčích. Teplického trenéra naštvalo, že sudí v nastavení odpískal faul domácího obránce Vondráška na Petráně, a hosté tak zahrávali trestný kop. Hejkal ještě po vyloučení prudce hodil lahví o zem.

Musíme s tím během reprezentační pauzy něco udělat, říká trenér Jílek o sparťanském trápení

Číst článek

„Nechci se vyjadřovat k výkonu rozhodčích, protože tohle je stát ve státě. Rozčílila mě situace z 92. minuty, trestný kop. To byl prostě dárek, kvůli kterému jsme mohli prohrát. To jsou takové drobné nuance, ke kterým se nechci vyjadřovat, protože všichni víme, jak se peníze těžko vydělávají, a já je nechci nikomu zbůhdarma dávat,“ narážel teplický trenér Hejkal na to, že za vyjadřování se k výkonu rozhodčích by mohl k červené kartě platit ještě pokutu.

Žluté a červené karty pro trenéry a další členy realizačního týmu na lavičce zavedla Mezinárodní fotbalová federace FIFA od této sezóny a slibuje si od toho větší přehled pro fanoušky, protože dosud rozhodčí napomínali trenéry a funkcionáře jen slovně.

O případném dalším trestu pro teplického trenéra rozhodne disciplinární komise. „Je to stejné jako u fotbalistů, po červené kartě následuje automaticky jednozápasový trest. O dalším možném potrestání pak rozhodne disciplinární komise Ligové asociace, která zasedá ve čtvrtek,“ řekl Radiožurnálu předseda pravidlové komise fotbalové asociace Jiří Kureš.

„Po vyloučení musí trenér opustit technickou zónu a prostor hřiště. Takže nemusí do kabiny, ale musí odejít do hlediště,“ vysvětlil Kureš. V českém fotbale se karty trenérům a dalším členům na lavičce stejně jako u hráčů karty sčítají, to znamená, že za čtyři žluté karty je trest na jeden zápas.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme