Banes Motor České Budějovice
02.09.2019, Denisa Józsová

Individuální statistiky v přípravných zápasech

České Budějovice odehrály celkem osm přípravných zápasů, ve kterých se utkaly dvakrát s celky z české nejvyšší soutěže, dvakrát s týmem z druhé německé ligy, dvakrát s účastníkem mezinárodní EBEL. Po jednom soupeři přidala ruská KHL a hokejová liga v Kazachstánu. V těchto zápasech vyhráli Jihočeši třikrát, když si vítězství připsali nad Pavlodarem, Lausitzer Fuechse a Lincem, a pětkrát padli.

Brankáři

V brance Motoru se střídala jen dvojice brankářů, která tam nikoho jiného nepustila. Do pěti utkání zasáhl nováček v jihočeském dresu Milan Klouček, zatímco Jan Strmeň se mezi třemi tyčemi objevil ve třech případech. Na Jana Strmeně šlo celkem osmdesát střel, z nichž inkasoval sedm branek. Jeho úspěšnost tedy činila 91,25% a průměr obdržených branek na zápas byl 2,35. Na Milana Kloučka šel téměř dvojnásobek střel, konkrétně jich bylo 150. Branek inkasoval celkem patnáct, takže jeho úspěšnost byla rovných 90%. Průměr obdržených branek byl 3,02. Ve všech statistikách měl tedy mírně navrch Jan Strmeň.

Obránci

V přípravě se odehrálo celkem osm utkání, avšak ani jeden z hráčů nenastoupil do všech. Nejvyšší číslo, kterého Jihočeši dosáhli bylo sedm. Na tomto čísle se navíc zastavila čtveřice obránců - Pavel Pýcha, Ivan Lytvynov, Jakub Suchánek, Niklas Pavel. Nejméně zápasů, a to jeden, si zahrála dvojice Ondřej Kachyňa a Vojtěch Doktor, ovšem ti byli vyřazeni v prvním kole zeštíhlování kádru. Celkem se v obranných řadách objevilo v dresu Motoru deset hráčů.

Ne úplně dobrou zprávou pro fanoušky Motoru je to, že ani jednomu z obránců se v přípravných zápasech nepodařilo vstřelit branku. Nejproduktivnějším hráčem se stal Pavel Pýcha, který do pár zápasů nastoupil i jako kapitán. V sedmi zápasech si připsal šest asistencí a patřil mezi trojici nejproduktivnějších hráčů celého týmu. Dva body za asistence si připsal Ivan Lytvynov. Po jednom bodu zapsali Jakub Suchánek a Niklas Pavel. Co se týče statistiky +/-, vedl si v ní nejlépe René Vydarený, který tuto činnost ovládl v loňské sezoně Chance ligy. V přípravě měl bilanci +4. Na druhém pólu se ocitli Pavel Pýcha a Václav Svach, kteří měli -4. Nejtrestanějším obráncem se stal Jakub Suchánek s osmi trestnými minutami, následovali ho Pavel Pýcha a Pavel Niklas se šesti trestnými minutami. Dva hráči, kteří odehráli pět zápasů si nepřipsali ani jednu trestnou minutu a těmi jsou René Vydarený a Václav Svach.

Útočníci

To z útočníků dosáhl na číslo sedm jediný hráč, kterým se stal Miroslav Holec. Dalších devět hráčů se zastavilo na čísle šest. Celkem Václav Prospal a Aleš Totter poslali do hry dvacet útočníků. Do nejméně zápasů se dostali Pavel Novák, Jan Havel, Martin Heřman a Milan Dančišin, kteří odehráli utkání jen dvě. Ani jeden z těchto hráčů ovšem v sestavě Motoru už v současné době není.

Útočníkům se už nějaké branky vstřelit podařilo, dali jich přesně dvacet. Nejvíce se na tomto čísle podílel Martin Novák, který si připsal čtyři přesné zásahy. Tři branky vstřelili Lukáš Endál a nováček v dresu Jan Veselý. Alespoň jednu branku si připsalo jedenáct hráčů. Nejvíce asistencí měli Lukáš Endál a Jan Kloz, kteří asistovali u tří branek. Šest bodů si, spolu s Pavlem Pýchou, připsali ještě dva útočníci. Těmi bylo loňské produktivní duo – Lukáš Endál a Martin Novák. Z hráčů, kteří jsou i nadále v sestavě Motoru si nepřipsal ani jeden bod pouze Vít Christov, jenž naskočil do šesti utkání. Ve statistice +/- si nejlépe vedla extraligová posila. Miroslav Holec měl ve přípravných zápasech bilanci +4. Už jen další tři hráči se dostali do plusových čísel – Matouš Venkrbec, Martin Beránek a Roman Přikryl. Nejhůře na tom byl se třemi zápornými body David Gilbert, Ben Hawerchuk, Jan Havel a Milan Dančišin. Nejtrestanějším hráčem celého týmu se stal Martin Beránek, který si v šesti zápasech připsal dvanáct trestných minut, následován byl Matoušem Venkrbcem, jenž měl deset trestných minut.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....