Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Quintana po sezoně zamíří do prokontinentální stáje, Carapaz posílí Ineos

Nairo Quintana, který momentálně vede cyklistickou Vueltu, změní podle očekávání od příští sezony tým. Z elitní stáje Movistar ovšem nezamíří do jiného z týmů World Tour, ale odejde do francouzské prokontinentální stáje Arkéa-Samsic, se kterou se dohodl na tříleté smlouvě. Další špičkový cyklista Richard Carapaz posílí od příští sezony hvězdami nabitý tým Ineos. Ekvádorský vítěz letošního Gira d'Italia podepsal v britské stáji tříletý kontrakt.

Nairo Quintana
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Dejong

Vítěz Gira d'Italia v roce 2014 a Vuelty v roce 2016 Quintana tak bude moci bojovat o další úspěchy na Grand Tours jen v případě, že jeho nový zaměstnavatel obdrží od pořadatelů divokou kartu.

"Pro všechny v našem týmu je to čest, protože Nairo patří k největším světovým hvězdám našeho sportu a v Jižní Americe je globální hvězdou," řekl generální manažer Arkéa-Samsic Emmanuel Hubert na tiskové konferenci. Quintana bude v týmu lídrem společně s Francouzem Warrenem Barguilem.

"Nairo je pořád ve hře, ještě neřekl poslední slovo. Chceme patřit k nejlepším týmům na světě a vyhrát Grand Tour," uvedl šéf francouzského týmu, jehož rozpočet se má od příští sezony podle agentury AFP výrazně navýšit.

Devětadvacetiletý Quintana se potká v dresu Arkéa-Samsic také se svým mladším bratrem Dayerem, s nímž závodil v minulosti společně i za Movistar. V barvách španělské stáje jezdí excelentní vrchař od svého debutu ve World Tour v roce 2012. Kromě dvou triumfů má Quintana na kontě ještě další čtyři medailová umístění v celkové klasifikaci Grand Tours.

Šestadvacetiletý Carapaz červnovým triumfem v Itálii potvrdil pověst nadějného vrchaře a stal se prvním vítězem Grand Tour ze své země. "Sledovali jsme jeho vývoj spoustu let a vždy jsme ho považovali za potenciálního člena našeho týmu," uvedl šéf Ineosu Dave Brailsford. Carapaz vstoupil do profesionálního pelotonu v roce 2017 stejně jako Quintana v dresu Movistaru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články