InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Co nabízí bazén v Prachaticích po rekonstrukci? Třeba panoramatickou saunu s výhledem na Libín

PRACHATICE - V úterý v půl sedmé ráno se po rekonstrukci, která trvala rok a čtvrt, znovuotevře prachatický bazén. Jako první přijdou kondiční plavci, v osm pak už první školy. Od 14 hodin začnou hodiny pro veřejnost. Celá akce přišla včetně DPH na víc než 135 milionů korun. Na milovníky vody a relaxace čeká celá řada novinek.

Bazén prošel celkovou rekonstrukcí, vyměněné jsou velká i malá bazénová vana, technologie, nové jsou šatny i sociální zařízení. Velký 25 metrový bazén získal parametry pro certifikaci na závodní bazén - bude tu výsledková tabule pro měření na šesti drahách, pro diváky poslouží menší tribuna. Do malého bazénu přibyla pro děti klouzačka. 

Sportovně relaxační vyžití nabízí plně vybavené fitko a největší novinkou je saunový svět v přístavbě bazénu. "Saunový svět máme v luxusním provedení. Je tu sauna solná, finská, parní komora, ochlazovací bazének, velká odpočívárna, možnost občerstvení a také velká venkovní panoramatická sauna pro saunové ceremoniály s krásným výhledem na Libín," vyjmenovává ředitelka Sportovních zařízení Radovana Kutláková. 

Hned tento pátek 6. září proběhnou od 16, 18 a 20 hodin první saunové ceremoniály. "Saunový ceremonikář k nám tentokrát přijede, ale chceme se to naučit, abychom mohli zhruba jednou měsíčně návštěvníkům tento zážitek dopřát," dodává ředitelka. 

Nový je také 3D program v dětském koutku, kde si dítě pohraje, zatímco si rodiče chtějí dát třeba kávu. Bufet je obsluhovaný zevnitř bazénu i zvenčí. V nedělních dopoledních hodinách se budou moci zájemci přihlásit na mermaiding s instruktorem - výuku plavání s ploutví ve stylu mořské panny. Jde o zajímavou záležitost, při které se protáhnou všechny svaly. 

"Naše cvičitelky nově povedou výuku plavání dětí od tří měsíců do šesti let. Kurz se velmi rychle plní. A další plavání se cvičením nabídneme pro těhotné," zmiňuje další novinky Radovana Kutláková. 

Kromě maséra a bufetu, což jsou služby externích provozovatelů, vše ostatní nabízí Sportovní zařízení ve své režii. Je pravda, že rekonstrukce měla být dokončena dřív, zkomplikoval ji hlavně stav potrubí. V úterý 3. září už se ale Prachatičtí dočkají.  

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace