Na Festival Evolution dorazí i Eric Pearl. Přijďte se inspirovat a uvolnit

0
1831

Třetí zářijový víkend, konkrétně 21. – 22. září, se bude na Výstavišti v Praze Holešovicích konat podzimní ročník Festivalu Evolution. Vystoupí na něm i známý lékař a zakladatel metody Rekonektivního léčení Eric Pearl. Pozadu však nezůstane ani další programová nabídka.

Eric Pearl je pojem. Jeho semináře navštěvují miliony lidí po celém světě a on sám patří k vyhledávaným americkým lékařům, často se o něm mluví jako o „hvězdném“ chiropraktikovi. Později jako jeden z mála lékařů zapracoval do svých léčebných metod také alternativní techniky. Klasickou medicínu tak začal obohacovat o nejnovější vědecké objevy. Je autorem techniky nazvané Rekonektivní léčení, která vrací člověka do rovnováhy ve všech směrech, přesahuje zdravotní stránku a má pozitivní vliv na psychiku i mezilidské vztahy. Zjednodušeně se dá říct, že navrácená rovnováha se projeví ve všech oblastech a tělu může napomoci k vyléčení nemoci. Eric Pearl bude mít v Praze samostatný seminář, ale vy máte možnost navštívit jeho přednášku právě na Festivalu Evolution.

Co vysíláte, to také přijímáte. Že to nejsou jen prázdná slova, se můžete přesvědčit na přednášce Ondřeje Lakomého a Petra Kotvana. Ti tvrdí, že manifestace funguje každému, ať už o ní víte nebo ne. Nejde o to, o co se snažíte a co byste chtěli mít, ale to, čím žijete, kam vkládáte své emoce, co dominuje vašim myšlenkám a kam dáváte pozornost.
Proč ale myslet pozitivně nestačí? Oba přednášející se podělí o své poznatky a zkušenosti, které získali během několika let, kdy se tímto tématem zabývají.

Na festivalu se můžete seznámit také s metodou TSI neboli tělově svalovou informací „napoj se a čti“ Dagmar Chmelířové a Petra Pučelíka. Ti přímo na festivalu představí ukázku fungování energie v těle na základě pentagramu.

Chybět ovšem nebudou ani témata věnující se zdraví. Například Háse Václav Rámpuri chystá workshop na téma Dechem k celostnímu zdraví. „Většinou si nejsme vědomi svého dechu. To způsobuje, že náš dech bývá povrchní a nevyužíváme jeho plný potenciál. Dech oslovuje všechny úrovně našeho bytí – tělesnou, psychickou i duchovní, přispívá k celkovému zdraví a k rozvoji našeho potenciálu. Workshop bude zaměřen na optimální práci s dechem ve spojení s ásánami, které dech prohlubují. Dále se zaměříme na pránájámu – dechové cvičení, za pomoci které budeme řídit svůj dech a pránu (životní energii) v těle. Vyzkoušíme si také dech při koncentračním cvičení. Na závěr procítíme blahodárné účinky dechu spojené s meditací,“ říká.

Vzhledem k tomu, že během dvou dnů se v rámci programové nabídky vystřídá okolo 120 vystupujících, není možné v tomto textu obsáhnout všechna témata, kterým se bude festival věnovat. Za všechny lze zmínit přednášky věnující se zdraví, psychické pohodě, ekologii, výchově a vzdělání, ale i osobnímu rozvoji. Zároveň si zde můžete vyzkoušet cvičení na protažení těla – od jógy, taiči až po bollywoodský tanec.

A nemožné bude vynechat prodejní část, ve které se představí okolo 250 vystavovatelů s nabídkou certifikovaných potravin, bio produktů, zdravé výživy, ekologické drogerie a jiných eko vychytávek, přírodní kosmetiky, ale také potřeb pro děti včetně udržitelné módy.

Kompletní festivalový program včetně seznamu vystavovatelů a podrobného rozpisu programu najdete na www.festivalevolution.cz.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here