Co čeká Schicka v Lipsku? Konkurence v útoku, mladý trenér i zápasy v Lize mistrů

Do AS Řím přišel jako nejdražší posila v historii, ale během dvou let se výrazněji neprosadil. Fotbalista Patrik Schick odešel na roční hostování do německého Lipska, které si ho může případně koupit.

Lipsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Patrik Schick dává gól z penalty Černé Hoře

Český útočník Patrik Schick dává gól z penalty Černé Hoře | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Patrik Schick přišel do AS Řím jako nejdražší posila v historii klubu, stál v přepočtu více než miliardu korun, očekávání ale moc nenaplnil. V 58 zápasech dal 8 gólů a v útoku byl tak ve stínu elitního střelce Edina Džeka z Bosny a Hercegoviny.

V Lipsku ho ale možná čeká dost podobná situace. Německý tým, který po třech kolech vede Bundesligu, má momentálně velmi dobře fungující dvojici útočníků. Timo Werner a Yussuf Poulsen dali navíc v minulé sezoně dohromady v lize 31 gólů.

‚Italové‘ zachránili Česko. V klubech se Janktovi se Schickem nedaří, reprezentaci pomohli k vítězstvím

Číst článek

Lipsko ale čekají také zápasy v Lize mistrů, takže mladý dvaatřicetiletý trenér Julian Nagelsmann, který si v Bundeslize udělal jméno v Hoffenheimu, bude nejspíš chtít rozložit náročné zápasy mezi více hráčů a tím pádem by Schick měl dostat šanci.

Navíc, i když Schick v AS Řím nebyl moc vytížený, stejně dokázal pravidelně skórovat v reprezentaci. Něco podobného od něj teď očekávají i v Lipsku.

Česká reprezentace, do které byl Schick mimochodem také opět povolán, teď čekají dva důležité balkánské zápasy v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2020. V sobotu nastoupí v Kosovu a v sousední Černé hoře pak o tři dny později.

🗣 #RBLeipzig-Sportdirektor Markus #Krösche: „Patrik #Schick ist ein sehr athletischer und technisch versierter Spielertyp, der darüber hinaus auch internationale Erfahrung mitbringt. Er wird unser Offensivspiel bereichern und uns mit seinen Fähigkeiten noch variabler machen.“

18:55 – 02. 09. 2019

9 134

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme