Ondráček se naštval na ČT: Jděte do h*jzlu, vy komedianti!

Kauza Čapí hnízdo budí vášně už několik let. Když dozorový státní zástupce Jaroslav Šaroch změnil právní názor na tento případ, v níž čelí návrhu na podání obžaloby i premiér Andrej Babiš (ANO), ozvala se řada politiků, kteří se dožadují vysvětlení. Ostře zareagoval i poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

Opoziční politici respektují rozhodnutí státního zástupce Šarocha v případu Čapí hnízdo, vyčkávají ale na podrobnější informace. O problému v pořadu Události, komentáře v České televizi debatovali i zástupci všech parlamentních stran.

Veřejnoprávní televize se případu věnovala kontinuálně celý den. To, jak informovala o Babišovi a celé kauze, se ale nelíbí komunistovi Ondráčkovi. „Koukám na ČT 24 a nestačím se divit co se kolem zastavení tr. stíhání předsedy vlády Andreje Babiše děje a co média a právníci různých profesi předvádí,“ vysmál se ČT poslanec.

Zaujala jej i redaktorka z pořadu Reportéři ČT Jana Neumannová. „Ta mluví jak soudce že Švejka. Už jen čekám, kdy řekne: přiveďte odsouzeného. Škoda, že jsem žádného pisálka ani státního zástupce takto neslyšel mluvit, když jsem stíhal prezidenta NKÚ. To všichni drželi hubu a jiní mi dokonce říkali, abych neblbnul, nezahajoval to a pak raději zastavil. Jděte do h*jzlu, vy komedianti!!!“ vzkázal všem Ondráček.

Poslanec narážel na dobu, kdy u Policie ČR působil jako vyšetřovatel Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality- V té době vedl mimo jiné vyšetřování kauzy Opencard či záležitosti týkající se prezidenta NKÚ Františka Dohnala.

Dohnal v roce 2010 odmítl poskytnout poslancům podklady pro audit hospodaření NKÚ, za což byl obžalován a nakonec odsouzen za trestný čin zneužití pravomoci úřední osoby. Odvolací soud pak v roce 2012 rozsudek potvrdil, takže přestal splňovat předpoklad bezúhonnosti pro zastávání této funkce

Související

KSČM Komentář

Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Více souvisejících

Zdeněk Ondráček Andrej Babiš Čapí hnízdo František Dohnal

Aktuálně se děje

před 26 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy