bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Markov je v kurzu. Jsem přesvědčený, že v NHL podepíše, míní jeho agent

3. září 2019, 11:00

Tomáš Zatloukal

Ty záběry jsou poměrně impozantní. Čtyřicetiletý veterán Andrej Markov zarputile dře v jedné z floridských posiloven, skáče, cvičí s činkami, protahuje tricepsy. Budí dojem, že je v perfektní kondici. Možná by mu ji mohl leckterý mladší hokejista závidět. I sestřih z Markovovy letní přípravy má přesvědčit kluby z NHL, aby přispěchaly s nabídkou smlouvy. Už se šikují.

Vladimir Tarasenko, Marc-André Fleury, Radek Faksa, Jonathan Huberdeau či Ryan Nugent-Hopkins.

Co všechny tyto borce spojuje?

Zastupuje je Allan Walsh, v českém prostředí jeden z nejznámějších agentů, na jehož služby v minulosti spoléhali i Tomáš Vokoun s Martinem Havlátem. To právě on tvrdými jednáními pro ně získával/získává milionové kontrakty.

Na konci srpna se na Walshe obrátil ruský zadák Markov s jasným úkolem: Pomoz mi ke comebacku do NHL. A tak se Walsh činí a překvapivý návrat zařizuje. Věří, že k němu dojde. I přes pokročilý hokejový věk bývalé opory montrealských Canadiens.

"Volali mi zástupci několika klubů. Ptají se na Andrejovu kondici, přeposlal jsem jim porci videí s jeho tréninky. Další lidé za Andrejem dokonce dorazili na Floridu, jen aby ho viděli bruslit a trénovat," řekl Walsh pro NHL.com.

"Jsem opravdu přesvědčený, že se pro něj najde v NHL smlouva a že příští sezonu odehraje v zámoří," dodal zkušený agent.

Netřeba tajit, že Markov by nejraději podepsal v Montrealu. A to i přes fakt, že z tradičního klubu neodcházel zrovna v dobrém.

"Nerespektovali mě, nechtěli se mnou diskutovat o dalším kontraktu. Prostě mi dali nabídku a hotovo, ber, nebo nech být. Neprojevili mi žádnou úctu a nechtěli se mnou dál jednat," postěžoval si před dvěma lety na Canadiens už jako hráč Ak Bars Kazaň.

V jejím dresu loni dobyl Gagarinův pohár, v uplynulém ročníku pak zaznamenal ve 39 zápasech 14 bodů.

Teď by Markov rád zpátky na slavnou adresu. Pokud by za Habs odehrál 10 zápasů, stal by se teprve šestým hokejistou v dějinách NHL, který tisíckrát oblékne montrealský dres.

"Andrej mi dal jasně najevo, že jeho srdce bije pro Montreal. Moc rád by ukončil kariéru právě tam, nastoupil k tisícímu utkání za Canadiens. Možná se to povede, možná ne, uvidíme. Každopádně chce hrát v NHL a je připravený naslouchat i dalším klubům," popsal Walsh situaci.

Markov předem prohlásil, že by sezona 2019/2020 byla poslední v jeho výtečné kariéře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.