Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Nové tváře módního světa. Soutěž Elite Model Look 2019 vyhlásila vítěze

Design

  11:17
PRAHA - Vítězi letošního 28. ročníku modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look se za Česko stali Klára Binderová a Sebastian Klimeš a za Slovensko Andrej Chamula a Charlotta Kušnírová. O vítězích rozhodovala porota ve Španělském sále Pražského hradu.

Vítězi letošního 28. ročníku modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look se za Česko stali Klára Binderová a Sebastian Klimeš a za Slovensko Andrej Chamula a Charlotta Kušnírová. foto: Instagram

Do národního kola soutěže letos postoupilo 23 finalistů z celkového počtu 8000 uchazečů.

O vítězích rozhodovala porota složená z odborníků z oblasti módy, kultury a médií, partnerů projektů a zahraničních modelingových agentů. Čestnou porotkyní letošního ročníku byla supermodelka Daniela Peštová. „Jsem ráda, že mohu v roli čestné předsedkyně poroty podpořit nadějné talenty na začátku jejich modelingové kariéry, důležitou roli hraje charisma, energie, profesionalita, ale dnes i jejich prezentace na sociálních sítích,“ sdělila Peštová.

Finalisté během večera prezentovali módní značky jako Alexander McQueen, Saint Laurent, Valentino, Neil Barrett nebo Farah X Michaela K. Hudebně slavnostní večer doprovázel swingový orchestr Ondřej Havelka a jeho Melody Makers.

Kromě finalistů se v přehlídce představily také české a slovenské topmodelky, například vítězky světových finále Elite Model Look z minulých ročníků Michaela Kociánová, Barbora Podzimková či Jana Tvrdíková. Dále se předvedly také Linda Nývltová, Sasha Gachulincová či Barbora Brušková.

Partnerem Elite Model Look 2019 se stala česká klenotnická značka. Na finále  měly na sobě šperky ALO diamonds všechny finalistky. Šperky tak doplňovaly nejnovější kolekce oblečení značek Valentino, Saint Laurent a Givenchy.

Elite Model Look

Soutěž Elite Model Look přiláká každoročně kolem 450 000 zájemců z téměř 60 zemí. Ve světě se soutěž poprvé konala v roce 1983, v Česku a na Slovensku v roce 1991. V minulosti se jí zúčastnily například modelky Alessandra Ambrosiová, Cindy Crawfordová či Linda Vojtová.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč