Nová vize, nový směr. Bruslaři nechtějí zakopnout, hlavním cílem klidná sezona

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Zajímavé změny potkaly během letní pauzy extraligovou Mladou Boleslav. V hráčském kádru, na manažerských pozicích i u mládeže. Cíl je jasný. Klub chce mezi elitou zaútočit na špičku hitparády, s ohledm na mladé buduje pevnou koncepci a novou vizi.

Loni touto dobou byla očekávání také velká, jenže start do ročníku se nepovedl. Bruslaři pak museli napnout síly, aby stihli předkolo. Nakonec došli do čtvrtfinále, nicméně podobný podzim by si příště rádi odpustili. „Přeji si, abychom dobře začali, aby se hráčům vyhýbala zranění a týmu krizové situace. Bude to náročné. Je přímý sestup, čímž nechci říci, že by se nás to mělo týkat. Přál bych si, aby sezona byla co nejklidnější," tvrdí předseda představenstva Jan Plachý.

Vrbata: Pracovali jsme na tom, aby první tým dobře fungoval

Boleslavský klub rozjel akci na dvou klíčových frontách. „U áčka se výsledky očekávají hned, druhým světem je mládež, kde si slibujeme, že si vychováme vlastní hráče," připomíná Plachý. Extraligový tým má za jasný úkol play off. „Přímý sestup se nás nesmí týkat, to si nesmíme dovolit!" říká jasně generální manažer Jan Tůma.

Bruslaři během léta nachystali novinky pro fanoušky. „Doufám, že budou spokojeni. Rádi bychom jich přilákali co nejvíc. Nejdůležitější je ale samozřejmě hokej. Když vyhráváte, lidé jsou spokojeni. Pokud se nedaří, řeší se, jestli je klobása víc nebo méně studená," usměje se.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Hokej v Mladé Boleslavi jde novým směrem. Velký podíl na tom má nový sportovní ředitel Radim Vrbata. „Po příjezdu z Ameriky jsem si myslel, že se budu věnovat rodině. Ale od ledna jsme se domluvili s Honzou Plachým a pracovali na tom, aby byl nastavený první tým a dobře fungoval. Stejně tak se zaměřujme i na mládí. Věcí se udělalo hodně, je to delší proces," konstatuje mistr světa 2005, který roky působil v NHL.

Teď je ve velkém očekávání. Bruslaři pozměnili kádr, po odchodu Miloslava Hořavy je vedou trenéři Radim Rulík a Pavel Patera. Potenciál tu je, ambice také. „Před sezonou bude každý říkat, že je spokojený, že do toho jde s nadšením. Nejsem výjimkou. Samozřejmě, každý nemůže hrát v první čtyřce nebo šestce. Když se start nepovede, budeme hledat cesty, aby se do to změnilo," povídá racionálně.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Po minulém ročníku se v městě aut rozloučili obránci David Němeček, Jiří Říha, útočníci Dominik Pacovský, Tomáš Knotek, Martin Látal, Lukáš Volf, Martin Procházka. Aktivní kariéru ukončil Jan Hanzlík, v průběhu léta po dohodě skončil Oldrich Kotvan. Nástup naopak ohlásili Martin Ševc, Mitchell Fillman, Jan Stránský, Adam Zbořil a David Cienciala, který ale bude v úvodu Tipsport extraligy chybět.

„Nevypadá to dobře. Když všechno půjde podle plánu, měl by začít v půlce října," informuje Pavel Patera. Cienciala si zranil koleno, stalo se v modelovém utkání reprezentace na kempu v Jihlavě. Pro Boleslav sportovní i ekonomická ztráta. „Radim Vrbata to řešil s manažerem reprezentace, s lidmi ze svazu jsme pak komunikovali ohledně finanční kompenzace. Bylo to v létě a ne v oficiálním zápase, ale svaz se k tomu hlásí. Náklady na Davidův plat ponese," dodává Jan Tůma.

Ševc: Já a mentor? Nejdřív musím podávat výkony

Největší letní posilou bezpochyby je Martin Ševc. Zkušený obránce se po čtyřech sezonách rozloučil v Liberci, u Bruslařů bude ministrem obrany a případně také mentorem dalších členů defenzivy. „Člověk už má něco odehráno, měl bych předávat nějaké zkušenosti," uvědomuje si. „Ale začíná to od toho, abych podal co nejlepší výkon." Přesun od Bílých Tygrů do Boleslavi je pro fanoušky pikantní. „Abych řekl pravdu, já to takhle nevnímal. Beru to jako práci, kterou člověk občas změní. Rozhodl jsem se tak především z rodinných důvodů," uzavírá Ševc.

Soupiska BK Mladá Boleslav

Brankáři:
Gašper Krošelj, Jan Růžička, Matěj Kmec, Tadeáš Zeithaml.

Obránci:
David Bernad, Ondřej Dlapa, Mitchell Fillman, Marek Hrbas, František Hrdinka, Karel Klikorka, Sabahudin Kovačevič, Jiří Kurka, Martin Pláněk, Martin Ševc.

Útočníci:
David Cienciala, Oscar Flynn, Jan Grim, Vladislav Houška, Jakub Klepiš, Pavel Kousal, Pavel Musil, Ondřej Najman, Lukáš Pabiška, Michal Simon, Pavol Skalický, Jan Stránský, David Šťastný, Michal Vondrka, Adam Zbořil, Radim Zohorna, Lukáš Žejdl.

Změny v kádru BK Mladá Boleslav

Příchody:
Martin Ševc (O, Liberec), Marek Hrbas (O, Chabarovsk, KHL), Mitchell Fillman (O, České Budějovice), Sabahudin Kovačević (O, Karlovy Vary), David Cienciala (Ú, Třinec), Jan Stránský (Ú, Chomutov), Adam Zbořil (Ú, Nové Zámky, SVK).

Odchody:
Dominik Groh (G, Znojmo, EBEL), Oldrich Kotvan (O, ?), Jan Hanzlík (O, konec kariéry), David Němeček (O, Rauma, FIN), Tomáš Knotek (Ú, Karlovy Vary), Martin Látal (Ú, Pardubice), Dominik Pacovský (Ú, ?), Lukáš Volf (Ú, Vsetín), Martin Procházka (Ú, Vsetín).

Přípravná utkání BK Mladá Boleslav

08.08. HC VERVA Litvínov – BK Mladá Boleslav 3:4 pp
13.08. Rytíři Kladno – BK Mladá Boleslav 1:4
15.08. BK Mladá Boleslav – HC VERVA Litvínov 4:3
27.08. BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 3:1
29.08. HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav 3:1
05.09. 17:00 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz