Univerzitní liga ledního hokeje odstartuje už 22. září 2019 v Plzni!


První kolo ve znamení atraktivních derby



Úvodní zápas letošní sezony odstartuje v Plzni, kde se domácí Akademici v LOGSPEED CZ Aréně utkají s Českými Budějovicemi a to hned po skončení extraligového utkání plzeňské Škodovky.

Hned o dva dny později se odehraje třaskavý duel s názvem Bitva o Prahu, ve kterém se proti sobě postaví oba pražské celky a diváci se rozhodně nebudou nudit ani v dalších dnech!

Ve středu 25. září 2019 na sebe totiž narazí další městští rivalové. V jihomoravské metropoli se střetne mužstvo Masarykovy univerzity s Cavaliers Brno. Prvnímu kolu udělají definitivní tečku hráči BO Ostrava, k nimž zavítá jejich nejbližší soupeř z Univerzity Palackého v Olomouci.

Český univerzitní hokej zažije svou premiérovou sezonu, které se zúčastní celkem osm týmů reprezentujících třináct univerzit. Jedná se o velký krok kupředu, při kterém hráči skloubí hokej s plnohodnotným vysokoškolským studiem. Tato myšlenka nenadchla jen samotné studenty, ale především také několik významných partnerů.

Svou podporu univerzitnímu hokeji už v srpnu 2019 vyjádřil Český svaz ledního hokeje, Česká asociace univerzitního sportu, Česká konference rektorů a také společnost BPA sport marketing, která je stálicí českého hokejového prostředí. První sezona Univerzitní ligy ledního hokeje odstartuje už za tři týdny a potrvá až do poloviny března 2020.

Během tohoto období se odehraje celkem 84 utkání základní části, jejíž vítěz získá pohár České asociace univerzitního sportu. Po základní části bude tradičně následovat play-off. V prvním vyřazovacím kole si první tři týmy své soupeře vyberou, na čtvrtého protivník zbude.

Jak říkám...



“Ze zápasů základní části vybereme 16 klání, které budou mít charakter dosud dobře známých univerzitních bitev,” zaznělo z úst šéfa České asociace univerzitního hokeje Tomáše Hlaváče.

Hokejisté budou bojovat o pohár Jana Palacha - tento název byl zvolen samotnými studenty a byl dokonce schválen bratrem Jana Palacha.

Účastníci Univerzitní ligy ledního hokeje pro sezonu 2019/2020: Akademici Plzeň, Black Dogs Budweis, BO Ostrava, Cavaliers Brno, Engineers Prague, HC Masaryk University, HC UP Olomouc, UK Hockey Prague

Univerzitní liga přichází s heslem “Jedna cesta, dva cíle”.

První kolo Univerzitní ligy ledního hokeje má na programu 4 zápasy



22. září 2019 19:30 hodin  Akademici Plzeň - Black Dogs Budweis
24. září 2019 18:15 hodin Engineers Prague - UK Hockey Prague
25. září 2019 20:00 hodin HC Masaryk University - Cavaliers Brno
27. září 2019 20:00 hodin BO Ostrava - HC UP Olomouc

Rozpis zápasů dalších kol a více informací o Univerzitní lize ledního hokeje naleznete na webu zde.

(Vilém Franěk, SportovníListy.cz, foto: archív)