Trpišovský si chválí Provodův příchod: Je to hráč z kategorie velmi zajímavých, ve kterém vidíme velký potenciál

Trpišovský si chválí Provodův příchod: Je to hráč z kategorie velmi zajímavých, ve kterém vidíme velký potenciál

Soubor Jindřicha Trpišovského během pondělí posílil kmenový hráč a zároveň odchovanec Viktorie Plzeň Lukáš Provod. Slavia ho údajně už delší dobu sledovala a nyní usoudila, že nastal ten správný čas, aby se ho pokusila získat.

„Je to hráč z kategorie velmi zajímavých, ve kterém vidíme potenciál do budoucna a kterého bychom postupně chtěli rozvíjet. Má parametry pro velký fotbal. Víme, že má jen šest ligových startů, ale může udělat obrovský progres a máme v plánu s ním postupně pracovat tak, aby se v budoucnu stal důležitou součástí Slavie,“ pravil prostřednictvím klubového webu kouč sešívaných.

Důležité pro Slavii je, že konečně našla levonohého univerzála, který podobně jako dříve Zmrhal dokáže zastat více pozic najednou. Nevadí mu jak oba kraje, tak i ofenzivní střed zálohy, což si zejména trenér Trpišovský pochvaluje.

„Po odchodu Jardy Zmrhala jsme hledali levonohého záložníka. Lukáše jsme loni skautovali už ve druhé lize, kdy patřil k nejlepším hráčům Budějovic. V mládežnických výběrech patřil mezi nejlepší hráče, bohužel ho zabrzdilo zranění a rok nehrál. Jak hrál skvěle loni druhou ligu, tak na to letos stejně navázal a je to hráč, který je hlavně univerzální. V ofenzivní části je schopen zahrát tři čtyři posty. Navíc je velmi silný v driblinku, má asi metr devadesát a je to hrozně pracovitý hráč,“ potvrzoval skrze oficiální klubové stránky Trpišovský.

A sám hráč se nemůže dočkat, až to na hřišti ukáže. „Pro mě je to skvělá výzva, na kterou se ohromně těším. Nerozhodoval jsem se ani minutu. Měl jsem hned jasno. Slavia je největší a nejúspěšnější klub v Česku, takže bylo jasno,“ přidávala webem slavia.cz citovaná letní posila Slavie.