V druhé sérii primáckého seriálu Temný Kraj s Lukášem Vaculíkem (57) v hlavní roli se opět objeví i postava veterinářky Terezy Coufalové. Z toho jistě měla radost její představitelka Tereza Kostková, tedy asi dokud nezjistila, co si pro ni scenáristky Jitka a Kateřina Bártů připravily rovnou v prvním díle – Tereza se totiž připlete do cesty několikanásobnému vrahovi. Ten chce zamést stopy a nepohodlné svědkyně se zbavit.

Rázem se tak ocitla svázaná do kozelce – škrtidlo jí zločinec omotal kolem krku a spojil ho provazem za zády, se svázanýma pokrčenýma nohama. Tím pádem postupem času veterinářku opouští síly, nohy se natahují a ona tak dusí sama sebe. „Nikdy v životě bych nechtěla tohle zažít, ale zkusila jsem si to při natáčení a věděla jsem, že se nic nestane,“ přiznala herečka a moderátorka tanečního pořadu StarDance.

I když vše bylo »jen jako«, zažila si i tak dost krušné chvíle. V nepohodlné pozici musela vydržet dlouhé desítky minut. „Bylo to hodně náročné natáčení. Museli se mnou manipulovat, poponášet mě, nemohla jsem se nijak bránit. Věřte mi, že bych nikdy nechtěla takhle skončit. Natáčelo se z hodně úhlů, takže se to neustále opakovalo – člověk se pak dostane do podobného stavu, jako kdyby měl klaustrofobii,“ popisovala Tereza.

„Sama bych se z toho nikdy nedostala, takže kdyby se cokoli stalo, a třeba všichni odběhli a nechali mě tam, tak si neporadím. Sice jsme se smáli, ale přiznávám, že tahle hodina byla náročná,“ přiznala s tím, že navíc natáčení probíhalo v chlívku u prasat. „Živě si pamatuju, jak jsem v tu chvíli velmi intenzivně tou prasečinou smrděla. Ten zápach se ze mě linul i druhý den, vůbec jsem se ho nemohla zbavit,“ dodala, teď již pobaveně.

Autorky Temného Kraje vycházejí vždy z reálných případů, tentokrát se inspirovaly příběhem sériového vraha Ivana Roubala. „V rámci příprav jsme se účastnily policejních výjezdů a odborných psychologických rozborů, abychom se vžily do svých postav i myšlení vrahů,“ přiznaly Jitka a Kateřina Bártů.

Fotogalerie
51 fotografií