3. září 2019 • 19:21

Rekordní pokuta na US Open! Hvězda bude platit za "střelbu" na rozhodčího

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokutu 10 tisíc dolarů, v přepočtu téměř čtvrt milionu korun, zaplatí americký tenista Mike Bryan za gesto, které předvedl ve druhém kole čtyřhry US Open. Na chybujícího lajnového rozhodčího namířil raketu jako zbraň a přidal výstřel. Hádal se i s rozhodčí na umpiru. Za svoje chování v zemi, která se potýká s častými masovými střelbami, už se omluvil.



„Co jsem jako udělal? Jaký gesto?“ křičel Mike Bryan na umpirovou rozhodčí Marianu Alvesovou, která mu na konci druhého setu dala napomenutí. „Dělal jste ze své rakety zbraň, to bylo nevhodné,“ reagovala portugalská rozhodčí.

Tvrdě reagovali i pořadatelé US Open, pokuta 10 tisíc dolarů je nejvyšší, kterou jakýkoli muž na letošních grandslamech dostal.

Hrající ikona mužské čtyřhry velmi dobře věděla, za co napomenutí a pokuta je. Argentinec Federico Delbonis proti bratrům Bryanovým ve výměně použil lob. Dopadl těsně k čáře, nejprve byl zahlášený jako dobrý, jestřábí oko ale výrok opravilo a přisoudilo fiftýn Američanům. V tu chvíli si Mike Bryan zapřel hlavu rakety do tváře, zamířil na chybujícího lajnového rozhodčího a „vystřelil“.

Slavná deblová dvojice o bod nepřišla, od toho jsou na kurtech technologie, které dokážou milimetrová rozhodnutí opravit. Bryana po zápase sepsuli fanoušci na sociálních sítích, v Americe jsou totiž na podobná gesta hákliví, třeba kvůli útokům na školách.

18násobný vítěz grandslamové čtyřhry už si chybu uvědomil a omluvil se. „Omlouvám se, pokud jsem někoho urazil. Měl to být vtip. Ale chápu, že to mohlo vypadat dost necitlivě. Už se to nestane,“ slíbil.

I přes chování na kurtu postoupili Bob a Mike Bryanovi do třetího kola, kde ale vypadli s Jackem Sockem a Jacksonem Withrowem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud