Hlavní obsah

Dva nováčci Slavie se hrnou do Ligy mistrů. Kdo se naopak na soupisku nevešel?

Praha
Aktualizováno

Nejprve během úterý v Edenu uvítali další dvě posily, pak museli do půlnoci učinit důležité rozhodnutí. Fotbalová Slavia nahlásila soupisku pro skupinovou fázi Ligy mistrů. Vešla se na ni i dvě nová jména - záložník Lukáš Provod a defenzivní univerzál Ladislav Takács. Naopak vedle dalšího nováčka Jakuba Hory chybí také Alexandru Baluta, u kterého je momentálně v jednání hostování v jiném klubu.

Foto: slavia.cz

Laco Takács se chopil sešívaného dresu...

Článek

Uzávěrka je o úterní půlnoci, sešívaní však tak dlouho nečekali.

Soupiska každého klubu se skládá z Listu A a Listu B. Na A-listu může být maximálně 25 hráčů včetně dvou brankářů. Jak Slavia na svém webu vysvětluje, minimálně osm hráčů na A-listu musejí být kluboví a národní „odchovanci", tedy buď hráči, kteří ve věku od 15 do 21 let minimálně tři roky působili v daném klubu, nebo hráči, kteří ve stejném věku byli minimálně tři roky na soupisce jiného klubu v rámci stejné národní asociace (ti musejí být maximálně čtyři).

Proto Slavia může mít na A-listu 22 hráčů. Hráče na A-listu není možné měnit až do začátku vyřazovací fáze soutěže v únoru 2020. Jedinou výjimkou je dlouhodobé zranění gólmana, v tom případě ho klub může na soupisce nahradit jiným.

Na B-listu může být neomezený počet hráčů narozených po 1. lednu 1998, kteří alespoň dva roky v kuse hráli od svých 15. narozenin za daný klub (v případě Slavie je tak na něm třeba gólman Jakub Markovič). B-list může být doplněn o další hráče vždy do půlnoci v den předcházející každému hracímu dnu.

Slavia se v základní skupině utká s Barcelonou, Dortmundem a Interem Milán.

Soupiska Slavie pro základní skupinu Ligy mistrů:
Brankáři:
Ondřej Kolář, Přemysl Kovář.
Obránci:
Jan Bořil, Vladimír Coufal, Michal Frydrych, Tomáš Holeš, David Hovorka, Ondřej Kúdela, Ladislav Takács, Jaroslav Zelený.
Záložníci:
Josef Hušbauer, Lukáš Masopust, Peter Olayinka, Lukáš Provod, Tomáš Souček, Nicolae Stanciu, Petr Ševčík, Ibrahim Traoré.
Útočníci:
Júsuf Hilál, Milan Škoda, Stanislav Tecl, Mick Van Buren.

Reklama

Související témata: