Hlavní obsah

Pětibojaři pohřbili naděje na úspěch na mistrovství světa ve štafetě hned v šermu

Martin Bilko a Ondřej Svěchota obsadili na mistrovství světa v moderním pětiboji 13. místo ve štafetě. O lepší výsledek v konkurenci osmnácti dvojic se čeští reprezentanti připravili zejména v šermu, který zakončili s pasivní bilancí. Svěchota si navíc v této disciplíně poranil koleno. Standardní výkony v dalších disciplínách už na razantní posun pořadím nestačily, byť v závěrečné kombinaci běhu a střelby se Češi chvilkově ocitli na osmém místě.

Foto: Sport.cz

Martin Bilko (vlevo) nemohl být se svým výkonem spokojen

Článek

"Ani jeden nepodal (v šermu) výkon, který by byl v téhle konkurenci potřeba, takže odstup byl hned veliký," litoval reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě. Kvůli Svěchotovu zranění dokonce hrozilo, že česká dvojice odstoupí. "Nakonec se Ondra rozhodl, že to zkusí," doplnil Kučera.

Titul vybojovali Němci Alexander Nobis a Patrick Dogue. Nobis vyhrál štafetový závod na MS už v roce 2015, v Berlíně byl tehdy jeho parťákem Dogueho bratr Marvin. Druzí skončili Korejci Čun Wung-tche, Čung Čin-hwa, bronz získali Rusové Alexandr Lesun a Danil Kalimullin.

Ve středu bude šampionát pokračovat kvalifikací žen a jedinou Češkou na startu bude Eliška Přibylová. Do čtvrteční kvalifikace mužů zasáhnou Marek Grycz, David Kindl, Martin Vlach a Jan Kuf. Medailisté si v Budapešti zajistí účast na olympijských hrách.

Mistrovství světa v moderním pětiboji v Budapešti:
Muži - štafeta:
1. Nobis, Dogue (Něm.) 1506
2. Čun Wung-tche, Čung Čin-hwa (Korea) 1482
3. Lesun, Kalimullin (Rus.) 1475
...13. Svěchota, Bilko (ČR) 1413.

Reklama