Čeští moderní pětibojaři byli ve štafetě na mistrovství světa třináctí

Moderní pětibojaři Martin Bilko a Ondřej Svěchota skončili třináctí ve štafetovém závodě na mistrovství světa v Budapešti. O lepší umístění je připravil nevydařený šerm. Zvítězila štafeta Německa před týmy Koreje a Ruska.

Češi vstoupili do závodu pasivní bilancí v šermu, která jim vynesla průběžnou čtrnáctou příčku.

Jak říkám...



„Ani jeden nepodal výkon, který by byl v téhle konkurenci potřeba, takže odstup byl hned po šermu veliký. Hrozilo, že kluci budou muset odstoupit, nakonec se Ondra rozhodl, že to zkusí,“ konstatoval reprezentační trenér Jakub Kučera, když mladšího z dvojice, Ondřeje Svěchotu, navíc zbrzdilo poranění v minulosti operovaného kolene. To si přivodil v souboji s Korejcem Jungem, mistrem světa z roku 2017.

V následném plavání zraněné koleno Svěchotu nijak nelimitovalo a oba čeští závodníci podali standardní výkon. V průběžném pořadí se však výš neposunuli.

Jak říkám...



„Na koních jsme proto zariskovali a hodně zkrátili obraty. Martin to zvládl dobře, Ondra udělal tři chyby,“ popsal Kučera.

Český tým tak i před závěrečnou kombinovanou disciplínou figuroval stále na čtrnáctém místě. Svěchota ho svým výborným běžeckým i střeleckým výkonem vytáhl o pět příček vzhůru. Také jeho týmový kolega zahájil kombinovanou disciplínu výtečně a v její polovině byli Češi dokonce osmí. Druhou položku však Bilko pokazil a znovu se propadl pořadím na konečné třinácté místo.

Pro vítězství si doběhli Němci Alexander Nobis a Patrick Dogue.

Ve středu 4. září 2019 zabojuje v kvalifikaci žen o účast v pátečním 6. září 2019 ve finále Eliška Přibylová.


(šr, SportovníListy.cz, foto: Ivana Roháčková ASC Dukla)


Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...