Hlavní obsah

Nová alba: Lana Del Rey, Sheryl Crow, Tool, Missy Elliott a další

Právo, Jaroslav Špulák

Na konci prázdnin se na trh dostala série zajímavých alb. Na novinku americké kapely Tool se například čekalo rovných třináct let. Naopak americká zpěvačka Lana Del Rey hned po vydání nové kolekce prohlásila, že už má řadu písniček pro tu další a vydá ji příští rok. S aktuálními alby přicházejí i české projekty.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Lana Del Rey: Norman Fucking Rockwell

Již šesté album vydává americká zpěvačka Lana Del Rey. Jako obvykle na něm koketuje s popem, ale stylově mu dává mnohé další přídomky. Tentokrát se inspirovala v psychedelické hudbě, folku, trip-hopu i klasických rockových baladách.

Foto: Polydor

Obal alba

Tool: Fear Inoculum

Po dlouhých třinácti letech nabízí americká skupina Tool, která dobu své největší slávy prožívala v devadesátých letech a letos koncertovala v Praze, nové album. Je na něm sedm dlouhých skladeb, z nichž každá je pečlivě zaranžovanou artrockovou kompozicí moderního střihu.

Foto: RCA

Obal alba

Sheryl Crow: Threads

Threads je v pořadí jedenácté studiové album americké písničkářky Sheryl Crow. Jsou na něm skladby, na nichž v minulosti pracovala se svými oblíbenci. Redemption Day nazpívala s Johnnym Cashem, The Worst s Keithem Richardsem z Rolling Stones, zachyceny jsou na něm i spolupráce s Chrisem Stapletonem, Erikem Claptonem, Stingem a dalšími.

Foto: Big Machine

Obal alba

Natasha Bedingfield: Roll With Me

Osmnáct nových skladeb a hrací doba šest minut přes hodinu. Takové je nové album britské zpěvačky Natashy Bedingfieldové, jež má v její diskografii číslo čtyři. Splétá v něm vlivy popu a r’n’b, činí tak ležérně a s rutinou.

Foto: Universal Music

Obal alba

Missy Elliott: Iconology (EP)

Na novém albu americké zpěvačky Missy Elliottové je pět skladeb, z toho ta závěrečná je remixem předcházející nazvané Why I Still Love You. Umělkyně tradičně pojí hip-hop s moderním popem, mezi producenty a spoluautory písní na desce je i Timbaland.

Foto: Atlantic

Obal alba

Band of Heysek: I’m Glad I Met You

Nová nahrávka brněnské kapely Band of Heysek navazuje na debutové album Shovel & Mattock. Zvuk se posouvá do pestřejších poloh i díky mezinárodní spolupráci. Trio doplnil hráč na Hammondy Omer Blentić ze Sarajeva a vznikla emotivní bluesrocková deska.

Foto: Indies Scope

Obal alba

Martin Hrbáč a Musica Folklorica: Majstr

Martin Hrbáč je aktivní horňácký primáš a zpěvák, jenž je i v osmdesáti letech vynikajícím interpretem lidových písní. Dokladem toho je album Majstr, které nahrál s Musicou Folklorikou. Deska přináší pohled na písňový fond na Horňácku a přilehlém moravskoslovenském pomezí.

Foto: Indies Scope

Obal alba

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám