Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberečtí tramvajáci zabodovali na mezinárodní soutěži v jízdě zručnosti v tramvaji, kterou v praxi viděli poprvé

PR článek

Mezinárodní soutěž v jízdě zručnosti řidiček a řidičů tramvají České a Slovenské republiky proběhla první zářijový den v Brně. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou vyslal své zástupce ve složení – vedoucí týmu Jaromír Švanda, řidička tramvaje Monika Ivančáková a řidič tramvaje Luděk Sainer.

Liberečtí tramvajáci  bojovali na soupravě tramvají typové řady, která v Liberci není provozována, a jak sami přiznali, v praxi se s tímto typem vozidla setkali poprvé. 

Soutěžní disciplíny obsahovaly měření přesnosti zastavení prostředními dveřmi tramvaje pro plošinu pro vozíčkáře u nástupiště, dále pak měření přesnosti rychlosti ve stanoveném úseku, kdy byl zakrytý rychloměr (stanovená rychlost 25 km/hod.). Soutěžilo se v odhadu brzdné síly soupravy s přesností do samostatného zastavení, zastavení proudovým sběračem zadního vozu (byl připojen opačně!) na označeném místě trolejového vedení a přesné zastavení koncem spřáhla na vymezeném terči.



Liberečtí zástupci si vylosovali místo posledního soutěžícího, a přesto dokázali  pořádně zamíchat pořadím. Libereckému dopravnímu podniku vybojovali celkové čtvrté místo při druhém nejlepším čase týmů. Za sebou nechali i takové dopravní podniky, které mají soutěžní zkušenosti a velmi úspěšně bodovaly v minulosti na mezinárodních soutěžích jízdy zručnosti řidičů tramvají Evropy – např. v Bruselu, Praze apod.  

„Byli výborní! Ukázali profesionalitu našich zaměstnanců a děkujeme jim za reprezentaci libereckých tramvajáků,“ poděkoval za vedení společnosti místopředseda představenstva Martin Pabiška

Soutěž tramvajáků v Brně

Mezinárodní soutěž tramvajáků v Brně se konala u příležitosti 150. výročí zahájení provozu místní hromadné dopravy a uspořádal ji Dopravní podnik města Brna jako vyvrcholení těchto oslav. Pozváno bylo 9 týmů ze všech dopravních podniků bývalého Československa, které provozují tramvajovou dopravu (Dopravní podnik Hlavního města Prahy, Dopravní podnik města Brna, Dopravní podnik města Ostravy, Dopravní podnik města Liberce a Jablonce nad Nisou, Plzeňský městský dopravní podnik, Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, Dopravní podnik města Olomouce, Dopravný podnik Bratislava a Dopravný podnik mesta Košice).

Autoři | Foto DPMLJ

Štítky tramvaj, dpmlj, soutěž, Dopravní podnik města Brna, mezinárodní soutěž, Brno, Liberec, Jablonec nad Nisou, Slovensko, Dopravný podnik Bratislava, Dopravný podnik mesta Košice, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou

Liberečtí tramvajáci zabodovali na mezinárodní soutěži v jízdě zručnosti v tramvaji, kterou v praxi viděli poprvé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.