Mediální skupina Energy Österreich si pochvaluje spuštění DAB+ v Rakousku

4. září 2019

Podle šéfa Energy Österreich se ukazuje, že posluchači si dokázali najít cestu k novému vysílání velmi rychle. Klíčové je i pokrytí hlavních rakouských silničních tahů digitálním signálem.

Alexander Wagner, generální ředitel mediální skupiny Energy Österreich, si pochvaluje výsledy, které vysílateli přineslo spuštění národního multiplexu DAB+ v Rakousku. Uvedl to v rozhovoru pro portál Meinungsbarometer.info. „Ačkoliv vysílání začalo až koncem května, zaznamenali jsme první nárůst posluchačů ve spolkových zemích, jako je Horní Rakousko nebo Vorarlbersko. kde jsme dostupní pouze skrze DAB+,“ konstatoval Wagner.

Podle šéfa Energy Österreich se ukazuje, že posluchači si dokázali najít cestu k novému vysílání velmi rychle. Na otázku, jaká je poptávka po digitálních rádiích, zatím nedokázal Alexander Wagner uspokojivě odpovědět, protože relevantní čísla trh za tak krátkou dobu nemá k dispozici. Wagner vítá zejména povinnou implementaci DAB+ do autorádií a důležité pokrytí hlavních silničních tahů signálem DAB+, kde se budou pohybovat rakouští řidiči.

autor: lukpo
Spustit audio

Související