Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihlavské gymnázium za pár dní oslaví sto let. V plánu je setkání všech absolventů

Významné výročí v tomto roce slaví jihlavské gymnázium. Od jeho narození uplyne už sto let. Na víkend v sobotu 21. a v neděli 22. září škola připravuje velké vyvrcholení oslav. V jejich rámci uskuteční setkání všech absolventů.

Na léta ve školních lavicích mohou zavzpomínat všichni zájemci v sobotu, kdy v časech od 9:00 do 13:00 a od 14:30 do 17:30 proběhne den otevřených dveří. „V jeho rámci se dopoledne bude konat školní akademie. Od 10.00 do 17.00 budou k vidění v Divadle otevřených dveří DIOD divadelní představení. Ve 13.00 se setkají absolventi školy v parku ve Smetanových sadech, odkud půjdou průvodem na Heulos,“ doplňuje další program Jan Kodet, jeden z organizátorů velkých oslav.

V amfiteátru letního kina se pak uskuteční velké setkání absolventů jihlavského gymnázia, na kterém zahrají a zazpívají bývalí studenti. Jmenovitě Žofka Kabelková, Markéta Procházková, kapely TramTram, VOXTET, Bee Band a MAJOR MAJOR.

„Akci s názvem Setkání absolventů jihlavského gymnázia pořádá Občanské sdružení při Gymnáziu v Jihlavě za finanční podpory Statutárního města Jihlavy,“ doplnil Kodet.

Oslavy výročí zakončí v neděli 22. září od 8.30 v kostele svatého Ignáce z Loyoly mše svatá. Za všechny bývalé i současné studenty a učitele bude bohoslužbu celebrovat bývalý absolvent gymnázia 70. strahovský opat Michael Josef Pojezdný.

Foto Gymnázium Jihlava / Facebook

Štítky gymnázium, výročí, oslava, program, absolvent, Jan Kodet, Markéta Procházková, Jihlava, Michael Josef Pojezdný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské gymnázium za pár dní oslaví sto let. V plánu je setkání všech absolventů | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.