Najdu si tě a zabiju, řval trenér v ČFL na rozhodčího. Disciplinárka už mu vyměřila trest...

Najdu si tě a zabiju, řval trenér v ČFL na rozhodčího. Disciplinárka už mu vyměřila trest...

Pořádně emotivní dohru měl duel 3. kola ČFL v Ústí nad Orlicí. Trenér hostujícího béčka Mladé Boleslavi Milan Pechanec se po porážce svého týmu 1:2 neudržel a bez servítek se pustil do rozhodčích. Nejen, že je zasypal sprškou nadávek, ale hlavnímu sudímu poté plivl do obličeje…

Zkušenému kouči se rozhodování Ladislava Benedikta ani jeho asistentů Jiřího Dujsíka a Václava Němce nelíbilo už od úvodního hvizdu. Nehrálo se ani 25 minut a od muže v černém viděl šéf boleslavské lavičky žluté napomenutí. Jeho svěřenci sice dokázali ve druhém poločase srovnat, ovšem po druhé trefě domácí opory Jakuba Chlebouna museli skousnout první porážku v sezoně.

To nesl Pechanec dost nelibě a při odchodu do kabin se rozhodl, že rozhodocovskému triu pěkně od plic řekl, co si o nich myslí. A vybraný slovník to zrovna nebyl. „Jděte se vys*at vy čur*ci zas*ný, tohle bych se poblil i s tou vaší zam*danou komisí. A ty jdi do pr*ele ty ču*áku Benediktů zas*anej. Poté cca z 1m mi flusnul do obličeje se slovy - zm*de zas*anej, ti rozbiju držku počkej si tě najdu a zabiju haj*le,“ stojí ve zprávě disciplinární komise.

Podle jejího rozhodnutí bude muset boleslavský kouč, jenž v minulosti vedl i dorost pražské Sparty, za svůj výlev zaplatit pokutu 15 tisíc korun.

Hořkou pachuť po prohraném zápase ovšem necítili jen hráči boleslavské rezervy se svým trenérem, ale i příznivci týmu z města automobilů.

„Opět jsem se přesvědčil o tom, jak je český fotbal prohnilý. Uznávám trenéra Pechance, že to odkoučoval pouze se žlutou, já už bych byl dávno venku. Tohle je hodně velká ostuda a zároveň kudla do zad, jak fanouškům kteří sem jedou za svým klubem, tak i hráčům, kteří celý týden trénují a pak jim je ten fotbal znechucen. Ti kluci po zápase, těm normálně po zápase bylo líto, že dnes neměli místo zápasu raději kondiční trénink,“ cituje regionální Deník šéfa boleslavského kotle Jaroslava Kostiče.

Na závěr nutno podotknout, že sudí Benedikt je ve fotbalových kruzích „známou firmou“. Na jeho podivné rozhodování upozornil mimo jiné ve svém otevřeném dopise o poměrech ve třetí nejvyšší soutěži adresovaném FAČRu i Petr Špaček, předseda Sokola Živanice.

Šéf třetiligového nováčka zaměstnává hráče ve své firmě a tvrdí: Určitě to není tak, že by si chodili jen pro výplatu