Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rolinek na rozdíl od Sýkory v Dynamu pokračuje. Mám velkou touhu, aby se klub zvedl, říká odhodlaně

V devětatřiceti letech jde do další extraligové sezony, v Pardubicích povede tým znovu jako kapitán. Útočník Tomáš Rolinek se sice na jednu stranu smiřuje s menší rolí na ledě, o to větší chuť ale má vytáhnout Dynamo vzhůru po posledním katastrofálním ročníku. Před koncem kariéry by ještě rád prožil atmosféru play-off.

Tomáš Rolinek
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Jsem pozitivně naladěný a věřím, že ta sezona bude lepší než minulá. Přišli kvalitní hráči, kádr je mnohem lepší a také máme dva vyrovnané brankáře," řekl na předsezonní tiskové konferenci Rolinek.

Dynamo ani po příchodu zvučných posil Jana Koláře nebo Roberta Kousala nevyhlašuje útok na čelo tabulky. Nahoru chce jít postupně. "Můžeme si říkat, že všechny týmy mají šanci na to, aby zvedly pohár, ale to pak může jen těch deset týmů, co postoupí do play-off. Takže pojďme postoupit do play-off, ať máme šanci si o titul zahrát," vyhlásil Rolinek.

Ceněný srdcař povede tým do extraligových bojů dál s kapitánským "céčkem" na dresu. Pro Pardubice bude znovu hodně důležitým hráčem, i když oproti minulým sezonám už možná neodehraje tolik minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Po baráži Pardubice vyhlíží play-off, mezi elitou oslaví 70 let

"Moje role i vytíženost budou menší. Samozřejmě bych chtěl hrát všechny situace, ale s pokorou říkám, že jsou tady silovější, rychlejší a techničtější hráči. Tak ať hrají oni, když budou lepší než já," pravil smířlivě majitel extraligového zlata s Pardubicemi z roku 2005.

I přes menší roli ještě reálně neuvažoval o konci extraligové kariéry. "Každý rok o konci pochopitelně přemýšlím, ty sezony jsou těžké, ale hokej miluju a rvu se za to, aby se Dynamo zvedlo, takže pokračuju dál," vysvětlil Rolinek.

Opačně se přes léto rozhodl kanonýr Petr Sýkora, který na nejvyšší úrovni skončil a hrát bude už jen druhou ligu za Vrchlabí. "Petr nám všem bude chybět, myslím, že i v další sezoně by ty svoje góly dal. Zapsal se tady výrazným písmem, je to legenda. Klub by mu měl co nejdřív vzdát hold," vyzval Rolinek.

Kapitán mistrů světa z roku 2010 věří, že až nastane čas ke konci kariéry, sám to na sobě dobře pozná. "Končit na vrcholu i dole je těžké. Jsem přesvědčený, že až přijde stadium, že na to mít nebudu, tak budu první, kdo řekne dost. Myslím, že aspoň na začátku sezony budu platný, a uvidíme, jak se celá ta sezona vyvine. Mám ale velkou touhu, aby se klub zvedl," řekl Rolinek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články