Potraviny, které podporují rychlejší svalový růst

Svalový růst můžete podpořit nejen správným cvičením a pravidelným tréninkem, ale i s pomocí těch správných potravin, které svalový růst urychlují. Dosáhnout perfektní postavy za pomoci cvičení je samozřejmě vždy ideální cesta, ale proč si do cíle trochu nepomoci, když je tu ta možnost?

Jaké potraviny podporují svalový růst?

Pokud cvičíte, posilujete a chcete svou postavu zpevnit, zbavit nadbytečného tuku a cítit se jednoduše lépe, pak je vaším cílem vybudovat aktivní svalovou hmotu. Toho, jak jsme již zmiňovali na začátku článku, dosáhnete především správným cvičením.

Jsou tu potraviny, které rychlejší růst svalů podporují a byla by škoda na ně nevsadit a nedosáhnout svých cílů o něco rychleji.

Vejce

O vajíčkách se často říká, že v sobě obsahují příliš mnoho cholesterolu, ale jen málokdo ví, že právě onen cholesterol stimuluje steroidní hormony. Vejce obsahují leucin, který funguje jako palivo pro růst svalů, proto kašlete na předsudky a vajíčka zařaďte do svého jídelníčku.

Špenát

Už Pepek námořník moc dobře věděl, že je špenát dobrý pro svaly a my to můžeme jedině potvrdit. Špenát mimo jiné tělu prospívá i tím, že posiluje srdce a zabraňuje zkrátě svalové hmoty, což je přesně to, co potřebujete.

Ryby

Prakticky všechny ryby v sobě obsahují vysoké množství omega-3 mastných kyselin, které jsou známé tím, že podporují regeneraci svalů po cvičení, mimo to zvyšují nárůst svalové hmoty a to právě tím, že napomáhají tělu mnohem lépe vstřebávat bílkoviny.

Hovězí maso

Kvalitní hovězí maso je bohaté na konjugované kyseliny listové, což je tuk, který nejenže pomáhá tuk spalovat, ale zároveň napomáhá při snadnějším nabírání svalové hmoty.

Tvaroh

Určitě ani vám neunikla reklama, ve které chlápek s obřími svaly doporučuje papa tvaroh. Možná jste si říkali, že je to reklamní trik, ale ne tak docela. Sice se nemusíte cpát tvarohem horem dolem, ale pravidelně si na něm pochutnat určitě není na škodu. I tvaroh totiž pomáhá při budování svalové hmoty.

Autor: Nikol Bláhová

Jsem milující maminka malé princezny a zároveň kreativní duše, která ráda skrze své články předává čtenářům nové a zajímavé informace. Vystudovala jsem IT, ale má životní cesta se měla ubírat směrem psaní. Mým snem je napsat knihu - a nejen jednu. Zdraví má každý z nás jen jedno, proto bychom o sebe měli pečovat s láskou, budu ráda, když se díky mým článkům dozvíte něco užitečného.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments