InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Za Bertinými lázněmi se objevil jeřáb a chodník je uzavřený. Začala rekonstrukce slatinných lázní

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

TŘEBOŇ – V září nezačal pouze školní rok, ale také velká akce pro Bertiny lázně, a to jejich rekonstrukce. Sice se zahájila 2. září, ale již od poloviny srpna byly lázně uzavřené a započalo jejich vyklízení. Vnitřní prostory by měly být hotové do konce dubna příštího roku. V průběhu května příštího roku budou dokončené také venkovní úpravy a vyklidí se kompletně staveniště.

 

Cena celkové rekonstrukce se bude pohybovat v částce 172 milionu korun. Generálním dodavatelem je firma OHL ŽS z Brna. Rekonstrukce se dotkne především ubytovací kapacity, jídelen, restaurace a kuchyně. Jedná se o rekonstrukci, která navazuje na rekonstrukci z let 2014 až 2015, v rámci které byly inovované léčebné provozy.

„Na stavbě máme od pondělí 40 dělníků. Do osmi měsíců budou hotové stavební práce a kompletní interiér. Vznikne nový jídelní prostor – jídelna pro 130 lidí. Vyměníme povrchy stěn a podlahy, také inženýrské sítě. Jsme všestranně připravení a těšíme se. Chodník u lázní bude uzavřený po dobu stavby. Jeřáb bude v komplexu stát zhruba do února příštího roku," uvedl zástupce stavební firmy.

„Rekonstrukce bude stát 172 milionu korun a vnitřní vybavení lázeňského komplexu 60 milionů. Bude nová jídelna a nová kuchyně. V 78 pokojích se budou předělávat rozvody vody, elektrické energie, také topení a koupelny," sdělil starosta Petr Váňa.

Klienti s pobytem po letošním 15. srpnu jsou ubytovaní v penzionech Albert, Jakub, U Bumanů, U Kubalů, Zlatá stoka, Růže, Grácie, Svět a U Dvořáků. Jejich stravování je přesměrované do lázeňského domu Aurora kromě snídaní, které se podávají v Top-Spin restaurantu. Na obědy a večeře klienty sváží malý autobus nebo mikrobus, podle aktuální potřeby.

Mezi lázněmi funguje kyvadlová doprava.

Klienti Bertiných lázní absolvují veškeré své procedury v Lázních Aurora v odpoledních hodinách. Dopoledne jsou hodiny vyhrazené pro klienty Aurory. Pro provedení všech procedur byl na některých pracovištích prodloužený jejich provoz. Jako bonus pro klienty ubytované v penzionech se jim poskytuje zdarma bazénový komplex wellness centra Lázní Aurora.

Nyní začaly práce na hrubé stavbě. Podle plánu budou ukončené v únoru příštího roku. Poté přijde na řadu vybavování interiérů. „První klienty bychom rádi ubytovali v rekonstruovaném objektu lázní již v květnu příštího roku. V plánu máme datum 15. května," sdělil jednatel Bertiných lázní Vilém Kahoun.

V současné době je celková ubytovací kapacita Bertiných lázní 192 lůžek ve 105 pokojích. „V průměru jsme vždy měli v lázních 318 klientů," doplnil zástupce Bertiných lázní Vilém Kahoun.

Rekonstrukcí se počet pokojů sníží na 102 a počet lůžek na 178. Touto změnou ovšem přibydou jednolůžkové pokoje a zároveň se zvětší obytná plocha a tím i komfort všech hostů.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace