Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nespoutané radovánky i osudové lásky: Divoký život Freddieho Mercuryho, který by slavil 73 let

Nespoutané radovánky i osudové lásky: Divoký život Freddieho Mercuryho, který by slavil 73 let
Zdroj:
+ Dalších 5 fotografií
Pořád vzpomínáme
O jednom z nejuznávanějších umělců své doby se ví, že udržoval milostné vztahy především s muži. Ještě dnes se odborníci přou, jak je možné, že i přes svou náklonnost ke stejnému pohlaví dal přede všemi přednost dívce jménem Mary Austin. Ta se sice dá považovat za jeho životní lásku, nicméně pokud jde o sexuální život, v jeho posteli se vystřídal nespočet mužů. Mercuryho dlouhodobý přítel a milenec Jim Hutton se vyjádřil, že jakmile na Freddieho přišly choutky, nebyl k zastavení.

O zesnulém zpěvákovi skupiny Queen, který by dnes slavil 73 let, je známo, že holdoval velmi divokému životnímu stylu. Pravidelné návštěvy gay klubů a konzumace drog pro něj byly v určitém období rutinou. Za bohémský život ale zaplatil krutou daň, virus HIV oslabil jeho imunitu a 24. listopadu 1991 okolo 19 hodin večer, podlehl zápalu plic. Bylo mu pouhých 45 let.

Se svou sexuální orientací vyšel Freddie Mercury najevo v době, kdy skupina Queen začínala nabývat na úspěchu. Mercury byl svými nejbližšími vždy popisován jako přátelský a extrémně společenský člověk. Zřejmě právě tyto vlastnosti mu dopomohly k úspěchu u mužů, jeho postelí jich prošlo víc než postelemi mnoha slavných žen.

Jeho první a největší láskou byla Mary Austin, dívka, kterou přebral dalšímu z členů jeho kapely, Brianu Mayovi. Vzhledem k Freddieho orientaci, byla jedinou ženou jeho života. Ještě dnes se mnozí dohadují, zda šlo skutečně o lásku. Objevují se názory, že Mary byla pouze zástěrkou faktu, že byl Mercury homosexuál. Tomu se dá ale jen těžko uvěřit, na přání samotného Mercuryho, je totiž jedinou osobou, která ví, kde leží jeho ostatky.

Druhou osudovou láskou zpěváka skupiny Queen byl muž jménem Jim Hutton. Toho Mercury poznal v jednom z gay klubů, které navštěvoval. Ačkoliv Hutton strávil s Freddiem v jeho domě poslední okamžiky před smrtí, po jeho skonu musel vilu opustit. Mercury ji totiž, navzdory očekáváním, neodkázal Jimovi ale Mary Austin.

Mimo tyhle dvě osoby si v jeho srdci nikdo jiný nedokázal získat místo. V době, kdy neměl žádný vážný vztah, se oddával nezávaznému sexu, podle slov Huttona dokonce s více muži najednou. Jim Hutton ve své knize o životě s Mercurym tvrdí, že jakmile se Freddie rozhodl mít pohlavní styk, neexistovalo nic, co by ho mohlo zastavit. Prý byl díky své povaze přitažlivý i pro muže, kteří by o něj jinak nejevili žádný zájem.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy