Spartu opouští bek. Do Kadaně nechtěl, tak si plácl se Šťastným

Foto: hcsparta.cz

5. září 2019, 12:14

Adam Bagar

Slovenský obránce Vojtech Zeleňák se v přípravných utkáních neprosadil mezi sedmičku beků Sparty. Odchází tak zpátky k našim východním sousedům, dohodl se s Košicemi.

„Vojtovi končil poslední rok čtyřletého kontraktu a nechtěl jít hrát na naši farmu v Kadani. Preferoval slovenskou extraligu, kde hrál loni za Zvolen. Proto jsme mu nebránili k podpisu smlouvy v Košicích,“ líčí na klubovém webu sportovní ředitel Petr Ton.

„Nebylo by moudré jej držet na pozici osmého až devátého beka.“

„Vojta má navíc statut cizince a nebylo by moudré jej držet na pozici osmého až devátého beka. Zvlášť za předpokladu, že nám dorůstají další mladí kluci, ať už Poizl, Klodner či nejmladší Krutil,“ dodává Ton s tím, že se obě strany rozešly v dobrém.

Jednadvacetiletý Vojtech Zeleňák strávil už minulé dvě sezony na Slovensku, v posledním ročníku zapsal v tamní nejvyšší soutěži 59 startů a šest bodů (1+5) v dresu Zvolena, kterému pomáhal také v juniorce. O rok dřív hrál i za slovenskou dvacítku.

Takřka dvoumetrový a přes metrák vážící obránce v české extralize nikdy nehrál, ve Spartě působil po příchodu z Přerova ve starším dorostu a juniorce. Zahrál si však v první lize, v barvách Litoměřic a Benátek nasbíral ve 22 utkáních bod za nahrávku.

Soupiska HC Sparta Praha

Brankáři:
Matěj Machovský, Jan Mičán, Jakub Sedláček, Jan Škorpík.

Obránci:
Jeremie Blain, Tomáš Dvořák, Marek Ďaloga, Martin Jandus, Petr Kalina, Jan Košťálek, Tomáš Pavelka, Jan Piskáček, Adam Polášek.

Útočníci:
Jan Buchtele, Jiří Černoch, Martin Dočekal, David Dvořáček, Miroslav Forman, Kevin Klíma, Andrej Kudrna, Marek Kvapil, Lukáš Pech, Daniel Přibyl, Tomáš Pšenička, Lukáš Rousek, Vladimír Růžička, Michal Řepík, Robert Říčka, Jiří Smejkal, Matúš Sukel'.

Změny v kádru HC Sparta Praha

Příchody:
Adam Polášek (O, Nižněkamsk, KHL), Martin Jandus (O, České Budějovice), Marek Ďaloga (O, Mora, ŠVÉ), Vladimír Růžička mladší (Ú, Chomutov), David Dvořáček (Ú, Prostějov), Matúš Sukeľ (Ú, Slovan Bratislava, KHL), Martin Dočekal (Ú, Kometa Brno), Michal Řepík (Ú, Podolsk, KHL), Marek Kvapil (Ú, Liberec).

Odchody:
David Honzík (G, Litvínov), Tomáš Voráček (O, Hradec Králové), Erik de la Rose (O, Västeras, ŠVÉ2), Steven Delisle (O, Frankfurt, DEL2), Vojtěch Zeleňák (O, Košice), Petr Kumstát (Ú, konec kariéry), Richard Jarůšek (Ú, Litvínov), Lukáš Klimek (Ú, Olomouc), Matěj Beran (Ú, ?), Jaroslav Hlinka (Ú, konec kariéry), Zach Sill (Ú, Kolín, DEL), Roberts Bukarts (Ú, Vítkovice), Tomáš Jandus (Ú, Prostějov), Albert Michnáč (Ú, Karlovy Vary).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz