Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doprava v Korejské ulici se zpřehlední a navíc přibudou parkovací místa

V jablonecké ulici Korejská se aktuálně pracuje na opravě vozovky. Do konce měsíce by zde mělo být nové dopravní značení i více parkovacích míst.

Nové značení by mělo být přehlednější a zlepšit průjezd křižovatkami. „Současné vodorovné značení využívali někteří řidiči špatně,“ uvedla mluvčí města Jana Hajná. To vedlo k řadě nebezpečných a nepřehledných dopravních situací.

Z ulice tak zmizí řadící pruhy. „Tyto pruhy byly často kritizované a navíc je dopravní značení již aktuální,“ podotkl Pavel Kozák, vedoucí technického odboru. Díky změně dopravního značení se zlepší nejen rozhledová situace v křižovatkách, ale také vznikne celkem 26 nových parkovacích míst. 

„Další změnou bude posunutí stop čáry na křižovatce s ulicí Máchova,“ komentoval Martin Černý z oddělené správy komunikací. Mezi parkovacími místy bude i vyhrazené stání pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientací dle platných norem a předpisů. Město se chce postarat i o zajištění bezproblémového vjezdu a výjezdu k soukromým pozemkům.

Foto Město Jablonec

Štítky Korejská, Jablonec, rekonstrukce, parkování, dopravní značka, Martin Černý

Doprava v Korejské ulici se zpřehlední a navíc přibudou parkovací místa  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.