InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ságaaneb Vizovský zázrak (Bolek Polívka)

    středa 8.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

  • Žehnání motorek

    středa 8.5 13:30 - Masarykovo náměstí, Třeboň

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Předseda OV KSČM v Táboře Ladislav Šedivý ohlásil rezignaci

TÁBOR - Předseda Okresního výboru KSČM a táborský zastupitel Ladislav Šedivý (68) oznámil krajskému výboru, že k 30. září rezignuje na všechny politické funkce. Spolu s ním rezignovali i oba místopředsedové okresní organizace Antonín Liška a Jindřich Bubeník. Antonín Liška redakci potvrdil, že on narozdíl od L. Šedivého a J. Bubeníka zůstane řadovým členem okresního výboru. Co se stalo?

 

Podle dostupných zdrojů je situace vyústěním dlouhodobých sporů Ladislava Šedivého se Zdeňkem Trippé. Trippé jako předseda 1. základní organizace v Táboře řadu let kritizoval Šedivého řídící styl. V okresní organizaci již roky existuje křídlo, které si přálo v čele okresní organizace změnu, ale na okresních konferencích bylo vždy stoupenci předsedy přehlasováno.

Spor vyvrcholil tím, že okresní výbor Zdeňka Trippého vyloučil ze svých řad, ten pak přešel do základní organizace v Praze, kde tehdy i pracoval. Později se chtěl vrátit do Tábora, ale předseda okresní organizace Šedivý to odmítal. Rozhodčí komise v ústředí strany ale rozhodla, že Trippé je nadále členem okresního výboru a může být členem kterékoliv organizace na Táborsku. Ladislav Šedivý poté ohlásil rezignaci ze všech stranických funkcí. Učinil tak na zasedání krajského výboru, kde byl přítomen i předseda strany Vojtěch Filip.

Oficiálně Ladislav Šedivý ale uvedl, že odstupuje proto, že nechce dál spolupracovat s novým vedením krajské organizace, v jejímž čele je po poslední konferenci bývalá poslankyně Alena Nohavová a prvním místopředsedou budějovický zastupitel Ivan Nadberežný. Alena Nohavová na dotaz redakce řekla, že tuto věc chce ponechat bez komentáře. 

Ladislav Šedivý se ke své rezignaci odmítl vyjádřit. "Pro vás je to bezpředmětné, když si vaše redakce KSČM celé roky nevšímala," řekl dnes.

Na otázku, zda odstoupení předsedy Šedivého a jeho křídla může být impulsem pro příchod mladších členů do táborské okresní organizace, odpovídá Václav Ebert, který je stejně jako Ladislav Šedivý táborským zastupitelem za KSČM: "Předseda Šedivý vyvolával dost velkou nevoli nejen u mladších lidí, ale i mezi svými vrstevníky. Šedivý se choval arogantně a nesnášenlivě. Když už se tu nějaký mladý člověk objevil, tak po rozhovoru s předsedou už nepřišel. Uvidíme, jaký bude vývoj po okresní konferenci."

Jelikož oba místopředsedové okresního výboru odstoupili spolu se Šedivým, měl by být určen člověk, který okresní organizaci povede do okresní konference. Ta se má uskutečnit ještě letos. Pravděpodobně tímto člověkem bude sekretář okresního výboru Milan Šmíd.

Ladislav Šedivý nadále zůstane táborským zastupitelem, kde je jeho hlas důležitý pro existenci stávající táborské koalice. Tato koalice, jejíž představitelé se vymezují spíš antikomunisticky, má totiž jen nejtěsnější většinu jednoho hlasu a pokud na jednání někdo chybí, hlasuje s ní Šedivý, někdy i v názorovém rozporu s druhým komunistickým zastupitelem Ebertem. Ladislava Šedivého pak koalice svými hlasy prosadila do odměňované funkce v dozorčí radě Vodárenské společnosti Táborsko, a to proti bývalé starostce Tábora Haně Randové, kterou i ředitel Vodárenské společnosti Milan Míka označil za odbornici. Ladislav Šedivý původně pracoval jako zámečník, jeho koníčkem jsou technické vynálezy. Do KSČM vstoupil až po roce 1989 a stal se uvolněným politickým pracovníkem v době, kdy řada lidí převlékala kabáty anebo komunistickou stranu a politiku zcela opouštěla. Později však pod jeho vedením nastaly v okresní organizaci silné turbulence.

Diskuse k článku - 16 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Petr Mašek 

    Reagovat

     

    To si poctiví komunisté oddychli! To to ale trvalo než se arogantního vykuka zbavili. Určitě bude kopat ještě nějaký čas kolem sebe.

    Vloženo 21.11.2019 12:24:38

  • bývalý spolupracovník z Dity 

    Reagovat

     

    Paní Kolářová se mýlí, že nepřevlékal kabát. On byl v naší fabrice po 17.listopadu 89 brán jako občanský fórista, radikíální antikomunista.že byl potom, nevím přesně po jaké době dokonce předsedou okr.výboru komunistů to jsme nechápali. Říkali jsme si, že asi byl STbák a ve fabrice to jenom hrál. To ale pravda asi nebyla, spíš to hrál s komunisty a určitě to nějak souviselo s prachama. Ty on měl vždy nejraději. Měl by si konečně užít důchodu a odejít i z vedení města. Jakou tam teď bude mít autoritu? Taky se ho nebudou bát ti co z něj dřive měli strach.My, kteří jsme dělaii s ním ve fabrice, víme o čem mezi sebou mluvíme, co si ještě pamatujeme. To že podal demisi sám od sebe moc nevěříme a pokud to tak bylo, tak to určitě souvisí s prachama, jinak by to nevzdal.

    Vloženo 7.10.2019 09:37:29

  • V.Janík 

    Reagovat

     

    Dávno měl být mimo KSČM. Byl neschopný a naví špatný charakter. To byly hlavní příčiny jeho "dobrovolného" odchodu. Ten případ Trippe byl vyřešen podle mýchinformací až koncem července. Kamarádi mi několkrát říkali, že mu navrhovali odchod z funkce, ale on se držel zuby
    nehty, šlo mu o peníze. Nejen yní, ale vždy, nechápu, že to jeho spolupracovníci neviděli! Pokud někdo nyní k vůli odchodu Šedivého
    z té strany odchází, jaký pak má vztah k té své straně, když bližší je mu "kamarád" Ládíček než ieho strana? Jsem zvědav, jak se jeho odchod projeví v jejich početním stavu, zda příjdou někteří "noví bojovníci." Přál bych jim to.

    Vloženo 5.10.2019 16:06:34

  • Hana 

    Reagovat

     

    Už bylo ný čase

    Vloženo 9.9.2019 15:23:17

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Obvyklá snůška polopravd a lží - prostě týdeník "Táborsko"... Blééé

    Vloženo 6.9.2019 09:07:29

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Šláp ti na kuří voko co?

      Vloženo 6.9.2019 12:22:29

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace