Leclerc bude nejlepší z nové generace, je jako Lauda, věří bývalý šéf Ferrari

Ve Spa podle bývalého ředitele Ferrari Luca di Montezemola sehrál Sebastian Vettel důležitou roli u Leclercova vítězství, přesto ho jako dvojku nevidí. Mladý Monačan mu zase připomíná Laudu v jeho začátcích u Scuderie.

Štítky: Charles Leclerc Ferrari Luca di Montezemolo Sebastian Vettel Zveřejněno 5. 09 2019 — Lukáš Podstata

Luca di Montezemolo se zúčastnil včerejších 90. oslav založení italské stáje na náměstí Duomo v Miláně. Během nich poskytl rozhovor, ve kterém zdůraznil, že Sebastian Vettel byl pro Ferrari zásadní postavou, díky které nakonec mohl Charles Leclerc získat své první vítězství ve formuli 1.

Montezemelo také nesouhlasí s názorem, že je Vettel momentálně v pozici týmové dvojky. „Sebastian byl klíčem k vítězství ve Spa. Nebýt jeho, Charles by závod nejspíše nevyhrál. Sebastian dokázal Hamiltona udržet několik vteřin za sebou, a to nám hodně pomohlo.

Někdo se mnou určitě nebude souhlasit, ale pro mě je Sebastian stále velmi dobrým jezdcem. Každý ve svém životě zažívá určité horší chvíle, ale já věřím, že Sebastian se z toho dostane a bude zase zpět na vrcholu. Upřímně doufám, že to bude brzy,“ naráží na další závodní víkend Montezemelo, který bude hostit italská Monza.

„Někteří lidé si myslí, že je momentálně Sebastian číslo dvě a Charles je týmová jednička, ale my se snažíme mít spíše dvě jedničky než jednu dvojku,“ říká bývalý dlouholetý ředitel Ferrari.

V rozhovoru Montezemolo také uvedl, že výkony Charlese Leclerca v něm vyvolávají vzpomínky na Nikiho Laudu, který ve Ferrari dříve závodil. „Myslím si, že už v loňském roce byl Charles opravdu rychlý a ukázal nám své kvality. Samozřejmě ve Ferrari je to jiné, ale i tak udělal velmi málo chyb.

Úžasné na něm je, že si stejně jako Niki dokáže přiznat, kde udělal chybu a znovu už jí nezopakuje. Myslím si, že je to velmi šikovný jezdec, dokonce věřím, že to může být nejlepší pilot nastupující generace,“ uzavírá Montezemolo.

Včerejší 90. oslavy založení týmu Ferrari na náměstí Duomo v Miláně.

Diskuse k článku

Napsat komentář