Slávistické vedení o Lajně i cílech. Jsme silnější než loni, zní z Edenu

Foto: hc-slavia.cz

5. září 2019, 17:22

Adam Bagar

Minulou sezonu končili slávisté už v únoru na jedenáctém místě, letos by chtěli výš! „Věřím, že jsme silnější než loni,“ hlásí předseda představenstva Stanislav Tichý.

„Máme zase o rok zkušenější tým,“ dodává nový šéf klubu, který chce sešívané v nejbližších letech posunout. „Pracujeme na stabilizaci klubu. Naším cílem je co nejdřív navýšit rozpočet tak, abychom byli schopni bojovat o nejvyšší mety,“ přeje si Tichý.

Letos je cílem klubu dostat se mezi osm nejlepších. „Jsme zkušenější než v minulém ročníku. Chceme se dostat do play off, abychom reprezentovali klub, jak máme,“ hlásí čtyřicetiletý kapitán Jan Novák, jemuž budou asistovat Jiří Doležal s Petrem Vampolou.

Mistr světa z roku 2010 je největší letní posilou týmu, měl by být rozdílovým hráčem a hlavně mentorem mladých nadějí. „Jsme moc rádi, že se nám jej podařilo přivést. Jeho příchod je znát také na trénincích – mají větší drajv,“ těší trenéra Miloše Říhu.

Slávisté mají v kádru ostřílené hokejisty, ale zároveň i spoustu mladých hráčů. „Znovu dáme příležitost našim odchovancům, co tady ještě loni hráli za juniorku. Dostanou šanci a věřím, že ji chytí za správný konec,“ líčí sportovní manažer klubu Jiří Veber.

„Naším cílem je co nejdřív navýšit rozpočet tak, abychom byli schopni bojovat o nejvyšší mety.“

Pražané už mají po středečním podpisu útočníka Filipa Kuťáka, jenž uspěl na zkoušce, kádr zformovaný. „Věřím, že jsme mužstvo po spolupráci s Milošem Říhou a majitelem vhodně doplnili. To se ovšem ukáže až v samotné soutěži,“ má jasno Veber.

Slavia zakončí přípravný program na ledě Kobry Praha, dosud odehrála osm duelů s bilancí jediné výhry a sedmi proher. „Výsledkově zápasy nemůžeme hodnotit kladně, ale rozhodli jsme se pro náročnější zápasový rytmus a těžší soupeře,“ říká Říha.

„Herně jsme kromě utkání na Spartě nepropadli v žádném utkání. Ve Zlíně jsme byli lepší, na Vsetíně jsme taky sehráli vyrovnaný zápas, ale bylo to podobné jako loni… Perfektní zápasy, ale když o gól prohrajete, tak je to k ničemu,“ dodává kouč Slavie.

Asistenta reprezentačního trenéra těší, že se mančaft zvedl kondičně. „Nadprůměrné výsledky testů jsou velkým příslibem,“ pokyvuje muž, jenž chce se Slavií znovu hrát moderní hokej. „Herně propadat nebudeme, jsme schopni zatlačit každého,“ věří.

Lajna na Slavii? Pro klub dobrá reklama!

Pražský klub je nově partnerem seriálu z hokejového prostředí Lajna, který se ke své druhé řadě přesunul z Havířova do Edenu. „Slavia se tam objevuje velmi často, takže věřím, že to pro klub bude dobrá reklama,“ pokyvuje šéf klubu Stanislav Tichý.

„Dostaneme se tak do podvědomí daleko více lidem. Co jsme měli možnost vidět, tak se celý seriál nese ve velmi vtipné atmosféře a určitě ne zaměřené proti Slavii. Právě naopak,“ těší Tichého, který věří, že by Lajna mohla Slavii pomoci i v návštěvnosti.

Soupiska HC Slavia Praha

Brankáři:
Roman Málek, Martin Michajlov, Dominik Šorf.

Obránci:
Milan Antoš, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Petr Hořava, Jan Novák, Marek Ryzák, Michal Steinocher, Vojtěch Šmíd, Dominik Valík.

Útočníci:
Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Aleš Furch, Dávid Kohút, Filip Kuťák, Viktor Martínek, Martin Ondráček, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, David Šteiner, Petr Vampola, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka.

Změny v kádru HC Slavia Praha

Příchody:
Martin Michajlov (G, Litoměřice), Marek Ryzák (O, Kobra), Petr Hořava (O, Kladno), Vojtěch Šmíd (O, Havlíčkův Brod), Petr Vampola (Ú, Kladno), Filip Kuťák (Ú, Frýdek-Místek), Viktor Martínek (Ú, Heilongjiang, MHL).

Odchody:
Lukáš Sochůrek (G, Kobra), Jan Štibingr (O, Tri-City Storm, USHL), Josef Saňa (O, Příbram), František Hrdinka (O, Mladá Boleslav), Lukáš Krejčík (Ú, Prostějov), Zdeněk Kubica (Ú, ?), Jaromír Kverka (Ú, Sokolov), Petr Tejral (Ú, Kuvajt), Denis Heldák (Ú, Kobra), David Matějka (Ú, Tábor).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz