6. září 2019 • 04:30

Předpověď pro české hvězdičky. V NHL vybrali naděje, které se brzy prosadí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Který z českých mladíků se teď prosadí do NHL?Který z českých mladíků se teď prosadí do NHL?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Celý srpen se server NHL.com věnoval týmovým revizím. Kromě pohledu na to, jak které kluby posílily, a co by měly udělat pro úspěch v dalším ročníku, se podrobně také sledovalo, které mladé tváře by se mohly nově v nejbližších letech prosadit do kádru. Pro každý klub jich bylo tipováno pět a v pěti případech došlo i na české tváře. Podívejte se na jaké.

  • Jakub Lauko, útočník, Boston Bruins

    Jakub LaukoFoto Profimedia.cz

    Tým a liga: Rouyn-Noranda (QMJHL)
    Statistiky: 44 utkání, 21+20
    Draft: 77 - 2018
    Kdy prorazí: v sezoně 2020/21

    Devatenáctiletý odchovanec Chomutova má za sebou jednu sezonu v zámoří a byla dost úspěšná. Lauko totiž vyhrál ceněný Memorial Cup (získává ho vítěz kanadských juniorských soutěží). V něm posbíral 8 bodů v 5 zápasech a vyhrál celé bodování.

    „Má takový nebojácný styl, hlavně když má puk, je hodně neústupný. Budeme sledovat, jak mu půjde přesun mezi profesionály, protože hrát v devatenácti letech v AHL nebude nic snadného. Rozhodně bych ho nepodceňoval,“ řekl generální manažer Don Sweeney.

  • Martin Nečas, útočník, Carolina Hurricanes

    Martin NečasFoto Profimedia.cz

    Tým a liga: Charlotte Checkers (AHL)
    Statistiky: 64 zápasů, 16+36
    Draft: 12 - 2017
    Kdy prorazí: v této sezoně

    Trochu se čekalo, že prorazí do NHL už v minulém ročníku, ale místo toho odehrál za Hurricanes jen 7 utkání (1+1) a po zbytek času se zdokonaloval v AHL. Tu dokonce vyhrál.

    V Carolině čekají, že tentokrát už si najde pevné místo v sestavě a chtějí Nečase pravidělně nasazovat. Měl by se minimálně na začátek přesunout z centru na křídlo, aby pro něj start byl snadnější.

  • Dominik Kubalík, útočník, Chicago Blackhawks

    Dominik KubalíkFoto Barbora Reichová (Sport)

    Tým a liga: Ambri-Piotta (Švýcarsko)
    Statistiky: 50 zápasů, 25+32
    Draft: 191 - 2013
    Kdy prorazí: v této sezoně

    Blackhawks patří k týmům, které se přes léto nejvíc změnily, a další novou tváří by mohl být český reprezentant, který přichází jako hotový hráč.

    „Poslední roky v Evropě byl výtečný,“ chválil generální manažer Stan Bowman a připomněl kromě podařených výkonů ve Švýcarsku také jeho působení v české reprezentaci. V Ambri navázal na předchozí povedený ročník a byl ještě lepší. Už nebyl jen střelec, ale i tvůrce hry. Důležité bylo také to, že se mu dařilo na mistrovství světa tváří v tvář hráčům NHL.“

  • Martin Kaut, útočník, Colorado Avalanche

    Martin KautFoto Profimedia.cz

    Tým a liga: Colorado Eagles (AHL)
    Statistiky: 63 zápasů, 12+14
    Draft: 16 - 2018
    Kdy prorazí: v sezoně 2020/21

    Kaut je zvyklý na hokej mezi dospělými, než odešel do zámoří, zvládl 64 utkání v barvách extraligových Pardubic. Přesto je samozřejmě přesun rovnou do ostré konkurence v AHL pořádnou změnou. V další sezoně bude ještě lepší.

  • Filip Zadina, útočník, Detroit Red Wings

    Filip ZadinaFoto profimedia.cz

    Tým a liga: Grand Rapids Griffins (AHL)
    Statistiky: 59 zápasů, 16+19
    Draft: 6 - 2018
    Kdy prorazí: v této sezoně

    Zadina patří k největším českým talentům posledních let. Sice se trochu počítá s tím, že sezonu znovu začne na farmě, ale nezapomínejme na to, jak výjimečným hráčem je. Klidně může rovnou z kempu na soupisku Red Wings.

    NHL okusil na devět zápasů a kromě tří bodů přidal i pět záporných do statistiky plus minus. To se moc nelíbilo, takže po přesunu z juniorské QMJHL pracoval Zadina na farmě hlavně na tom, aby byl platným mužem na obou stranách kluziště. To je v NHL důležité.

    „Byla to dobrá sezona, posbíral jsem hodně zkušeností. Teď je třeba si z toho hlavně něco vzít a pro další rok být zase lepší,“ řekl Zadina.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud